Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

tirsdag 15. november 2022

Bakt fiken


Dette er noe av det beste vi vet! Perfekt som snacks, en lett rett eller forrett. Nydelig på buffeten. Og ikke minst: enkelt!

Sett stekeovnen på 200 grader. Del 4 fiken i to, og ha honning på snittflaten (ca. 1 ts pr. halvdel). Legg fikenene med «skinnet» ned på en stekeplate, og bak dem i ovnen i 8-10 minuttter. 
Mens fikenene baker, river du parmesan. Vel en halv trekant er passe mye her. Fordel parmesanen på bakepapir i 8 små hauger. Når du tar ut fikenene setter du inn parmesanen i stekeovnen og lar den smelte og steke til den får en lett gylden farge. Og mens det skjer, tar du en liten håndfull pinjekjerner og rister disse gyldne. 

Når alt er ferdig stekt, legger du parmesanchipsene på fat, legger en halv fiken oppå og drysset pinjekjerner over, ferdig!

Velbekomme! 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar