Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (881) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 12. november 2022

Blomkål med hvit saus


 Dette er en super hverdagsmiddag! Rask og sunn! Du kan selvsagt pimpe den opp, for eksempel kan du putte ost i sausen, og da kan du til og med strø litt ost oppå og gratinere den. Du kan kutte ut rekene og bare kjøre bacon til, eller: hva med å kutte baconet og heller bake noen biter laks? Bare fantasien setter grenser! 


Men vi gjør det slik (og grunnoppskriften regner vi med leser kan): 

Kok en eller to (avhenger av størrelse på hodet og antall munner som skal mettes) blomkålhode(r) møre i godt saltet vann. Kok samtidig noen poteter. 

Mens kokingen foregår, lager du hvit saus, godt med revet muskatnøtt er et must. Pass på at sausen blir tjukk og god. 

Stek opp en pakken bacon i biter. 

Når blomkålen er mør, damp ut mest mulig væske, før du legger den på et fat med kanter. Hell over hvit saus. Strø over sprøstekt bacon og en håndfull reker. Serveres med kokte poteter


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar