Plaza Pepperkakehus
Med noen bilder fra fjorårets alternative julemeny, deler vi lenker til noen av våre oppskrifter vi bruker til jul. I år legger vi dem ut i god tid, så folk har mulighet til å bruke dem før jul (vi har hatt lett for å legge dem ut i siste liten før 😉)
Snacks på North Pole
Godis:
- Gomo sin marsipan er en stor favoritt, denne oppskriften er inspirert av hennes marsipankuler: Marsipan
- Peppermyntekuler har vært min oppgave siden barneskolen: Peppermyntekuler
Rainbow Hot Chocolate i Lake Placid
Småkaker:
- Sofiner er vanskelig å motstå, og ikke så ofte å finne på kakefatene rundt omkring: Sofiner
- Cookies, bruk gjerne røde og grønne non stop/M&M’s for ekstra julete stemning: Cookies
- Berlinerkranser: Berlinerkranser
Varme drikker i Bryant Park
Drikke
- Snarøl hører julen til, og kan drikkes av hele familien, oppskriften vår er fra Østerdalen: Snarøl
- Hvit gløgg er en favoritt å ta i mot gjester med, gjerne med en liten klunk akevitt oppi: Eplegløgg
Nathan Hot Dogs på Coney Island
Tradisjonell julemiddag
- Hjemmelagde medisterkaker smaker ekstra godt: Medisterkaker
- Oppskriften på ribbesausen vår finner du nederst i denne innlegget: Ribbesaus
Gunnar elsket den dodgy Asiabuffeten i Brooklyn: all you can eat!
Restemat
- Har du spist kalkun, blir det som oftest rester dagen derpå. Vi anbefaler å bruke dem i en sandwich, helt nydelig! Kalkunsmørbrød
Tror vi dropper blazeren til årets førstedagsbrunsj, men den hørte til på Plaza
Tilbehør
- Denne rødbetsalaten er utrolig god til rakfisk! I tillegg passer den godt til både kald ribbe og kokt skinke også: Rødbetsalat
- Waldorfsalat brukes av mange til kalkun, vi bruker det oftest til medisterkaker: Waldorfsalat
Brunsj på Empire diner
Pålegg
- Gubb må stå på bordet i romjulen, farmor sin oppskrift: Gubb
- Også sursild da, enkelt og godt: Sursild
Pastrami on Rye på Katz’s Dellicatessen
Plukkemat
Sånt som passer som snacks eller på en buffet
- Bacondadler har den perfekte balansen mellom søtt og salt. Helt fantastisk: Bacondadler
- Hvis du vil servere ost og kjeks på en annerledes måte, ta en titt på ostefatet i denne posten: Ostefat
- Frukt på julevis, finner du i posten fra juleselskapet i 2019: Julefrukt
- Caprese er jo ikke en typisk julerett, men allikevel alltid populær på en buffet. Julete blir den når du anretter den som en sukkerstang: Julete caprese
Breakfast at Tiffany’s
Alternative varianter
- Asiatisk ribbe, den definitivt beste måten å tilberede ribba! Må til i løpet av romjulen: Asiatisk ribbe
- Vi lager en veldig god skinke, på amerikansk vis. Vi har planlagt å legge ut oppskrift år for år, men i år skal den komme altså!
- Hvis du går for and i løpet av julen, er en enkel appelsinsaus midt i blinken som tilbehør: Appelsinsaus
Byens beste pølser på Papaya King
Kaker for kjølerommet
- En variant av delfiakaken, men i mindre porsjoner, det kan komme godt med med denne mektige kaken: Delfiakake i porsjonsformer
- Og så har vi «delfiakaken» der delfiafettet er erstattet med smør, en av Gunnar sine favoritter: Delfiakake uten delfiafett
Aldri feil med litt kjøtt heller, middag i Albany på Texas de Brazil
Dessert
- Gunnar lager karamellpudding etter fadern’s oppskrift: Karamellpudding
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar