Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (877) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 4. januar 2018

Berlinerkranser


Det virker kanskje i seneste laget å komme med oppskrift på det nå? Vel, vi testet ny oppskrift i år, etter at fjorårets ikke var spesielt vellykket... Så da måtte det lages og spises før vi kunne gå god for den, og det gjør vi. Så, her kommer oppskrift på Berlinerkranser, gode og fine! Nå ligger oppskriften i "kokeboken vår", klar for desember 2018.

Hardkok et egg, ta ut eggeplommen og avkjøl denne. Visp 1 rå eggeplomme, 1 kokt eggeplomme og 4 ss farin til eggedosis. Tilsett 125 g romtemperert smør og 175 g hvetemel vekselvis. Spar igjen litt av melet til uttrillingen. Del deigen opp i biter (vi fikk 32) som du ruller ut til små pølser på ca. 10 cm og lag en ring av pølsen, som legges på bakebrett. Når ringene er ferdige, sett brettet kaldt i et kvarters tid. Ta det så frem igjen, pensle med vispet eggehvite og dypp dem i perlesukker (det er mye enklere å få et fint resultat av dette når kakene er kalde, derfor kjøleskap).
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter til de har fått et snev av gyllent skjær. Avkjøles og puttes i boks.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar