Dette er ikke noe hokus pokus, avokadotoast er jo en enkel sak og de aller fleste har sikkert sin lille vri som gjør den ekstra god. Jeg har alltid likt avokadotoast, eller bare skivet avokado til eggerøre for eksempel. Men den vi fikk i Salt Lake City bød på noe ekstra godt for oss. Og x-faktoren her, er et hint av honning. Men altså, siden vi kom hjem fra ferie har 8/10 frokoster hatt dette på menyen. Sånn gjør vi det:
I en ideell verden har du en skive godt surdeigsbrød som du steker i smør i panna. Om du ikke har den muligheten smaker det fortsatt godt på annet brød også. Eller på knekkebrød, slik vi stort sett gjør det. To knekkebrød pr avokado.
Ta kjøttet av en liten avokado, mos det sammen med en liten skvis sitron, 1/2 teskje honning og litt salt, pepper og hvitløkspulver. Mosen fordeles på to knekkebrød eller ei brødskive.
Så tar du en (god) neve ruccola i en bolle og smører den inn med en skvis sitron, litt olivenolje (2-3 dråper holder), salt, pepper, hvitløkspulver og 1 teskje sesamfrø (gjerne ristet). Ha salaten oppå avokadoskogen. Topp det hele med litt mer sesamfrø og kos deg! Noe så enkelt og så godt!
(Og hva angår det hvitløkspulver et, så er det jeg bruker i alt: litt hvitløk- og løkpulver gir mer dybde i det meste etter min smak. Kan fint sløyfes om en ikke liker det)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar