Etiketter

Elgseter (318) Ferie (121) Hverdag (529) Jul (303) Krokskogen (242) Matauk (62) Reise (245) Salat (22) Saus (9) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (14) butikktips (59) hund (942) interiør (122) jakt (254) mat (459) new York (157) oppskrift (210) restauranttips (130) suppe (7) vinterpalasset (266)

mandag 4. august 2025

Rask og god kyllingrett

 

Dette er både raskt, enkelt og godt! Ikke så verst sunt heller, vi bruker lettvarianten av både majones og rømme. I tillegg kan risen byttes ut med brun type, om man liker det. 

Dette er nok til middag for to personer.

Så: begynn med å forberede risen, den tar lengst tid.  Du trenger en kopp med ris som du koker i kyllingkraft i stedet for bare vann, det gir ekstra god smak. 

Så kutter du to kyllingfileter i terninger og blander dem med en blanding av 1/2 ts paprikapulver, 1/2 ts spisskummen, 1/2 ts chilipulver (opprinnelig oppskrift var 1 ts chilli, men det blir i meste laget for oss) og så litt salt og pepper. Når kjøttet er krydret steker du det med litt olivenolje i panne på middels varme til kyllingen er gjennomstekt.

Ta 1,5 kopp maiskorn og litt olivenolje i en kjele/panne og varm det opp på middels varme under lokk. 

Lag saus av 1/2 kopp majones og 1/2 kopp rømme, 1 ts hvitløkspulver og saften av 1 lime. 

Gjør klar topping: hakk opp en vårløk og en liten bunt koriander og 1/2 kopp smuldret fetaost. 


Server med ris i bunn, litt feta, så kylling, mais, saus og topping øverst. Dette er veldig godt (og passer også veldig godt som lunsj, om man mot formodning har rester dagen etter også) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar