Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

mandag 9. november 2015

Årets norske julefeiring: check!

På fredag skulle middagen være klar da Gunnar kom hjem. Planen var en enkel pastarett, funker alltid bra. Som normalt i disse tider, ble Gunnar forsinket med å komme seg hjem, og da jeg hadde et lite ærend på Rema var det gjort da jeg kom inn døra! Middagsplanene ble endret da de stekte medisterkaker inne i butikken, noe så fristende! Ribbe var det ikke tid til, men medisterkaker og julepølser havnet i kurven, sammen med julebrus og alt annet som trengs for å skape julekos på matbordet! Det blir jo ikke tradisjonell norsk mat på bordet i julen i år, og Gunnar er godt over gjennomsnittet begeistret for norsk julemat, så dette skulle bli bra!

Handlekurven

I bilen på vei hjem, fant jeg ut at jeg måtte skape litt julestemning med servietter og slikt også...

...og når man først begynner er det jo vanskelig å begrense seg... Så i tillegg til dekkebrikker, glass, servietter, finbestikk, finservise, julebordkortene, og røde lys ble også duftene funnet frem: røkelse, granbar og klementiner! Fyr i ovnen og julemusikk på høyttalerne var det også...

Middagen er servert: medisterkaker og julepølse med løk, eple og svisker, mandelpoteter, kålrotstuing, surkål, ribbesaus og lefse


Sulten og fornøyd mann:

Til dessert ble det karamellpudding og julete:

Det ble altså en spontan og enkel norsk julefeiring på oss i år, men veldig hyggelig! Nå gleder vi oss til den amerikanske! 

Oppskrift på Elgseters ribbesaus:
Dette er kraftig kost, men den gir også veldig mye smak, så en trenger ikke nødvendigvis så mye. Vi har laget oppskriften etter å ha lett rundt på nett og funnet diverse oppskrifter som vi prøvde ut, mikset og trikset og kom frem til noe vi liker godt.

1,5 ss smør 
2 ss mel 
                Brunes
Matfløte/melk
3 skiver brunost
1-1,5 ts grillkrydder 
1,5 ss ketchup
2 ss soyasaus 
2-3 ss ribbekraft (vi brukte litt fond denne gangen, siden vi ikke stekte ribbe...)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar