Handlekurven
I bilen på vei hjem, fant jeg ut at jeg måtte skape litt julestemning med servietter og slikt også...
...og når man først begynner er det jo vanskelig å begrense seg... Så i tillegg til dekkebrikker, glass, servietter, finbestikk, finservise, julebordkortene, og røde lys ble også duftene funnet frem: røkelse, granbar og klementiner! Fyr i ovnen og julemusikk på høyttalerne var det også...
Middagen er servert: medisterkaker og julepølse med løk, eple og svisker, mandelpoteter, kålrotstuing, surkål, ribbesaus og lefse
Sulten og fornøyd mann:
Til dessert ble det karamellpudding og julete:
Det ble altså en spontan og enkel norsk julefeiring på oss i år, men veldig hyggelig! Nå gleder vi oss til den amerikanske!
Oppskrift på Elgseters ribbesaus:
Dette er kraftig kost, men den gir også veldig mye smak, så en trenger ikke nødvendigvis så mye. Vi har laget oppskriften etter å ha lett rundt på nett og funnet diverse oppskrifter som vi prøvde ut, mikset og trikset og kom frem til noe vi liker godt.
1,5 ss smør
2 ss mel
Brunes
Matfløte/melk
3 skiver brunost
1-1,5 ts grillkrydder
1,5 ss ketchup
2 ss soyasaus
2-3 ss ribbekraft (vi brukte litt fond denne gangen, siden vi ikke stekte ribbe...)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar