Bland 400 g medisterdeig godt sammen med 1,2 dl melk, 1,5 ss potetmel, 0,5 ts muskatnøtt, 1,5 ts salt og 1 ts ingefær.
Bland 1 dl sviskekompott med 5 hakkede svisker og ca 1 ts friske urter (rosmarin eller salvie).
Smelt smør i pannen, og begynn produksjonen, et glass kaldt vann å ha skjeene oppi og til å fukte hånden er godt å ha: ta ca 1 ss medisterblanding i hånden, lag en dump og putt 1 ts sviskeblanding oppi. Dekk over med 1 ts medisterblanding, jevn ut og putt i panna på middels varme. Stekes i 3-4 minutter, snus en gang i løpet av den tiden.
Vi ble skikkelig godt mette av denne mengden, med godt med tilbehør (om alle spiser poteter f.eks.) holder dette til 3-4 personer. Vi spiste det med kokt potet, stekt ribbetilbehør (1 eple og 1 løk i båter og resten av sviskeposen stekes gyllent i smør med litt salt og pepper på og (verdens beste?!?) ribbesaus til. Så godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar