Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

torsdag 16. november 2017

Medisterkaker med svisker


Til julen hører alt du kan skrive medister foran. For eksempel medisterkaker. Jeg fikk tips fra en kollega om å prøve å putte svisker og krydderurter inni, det måtte prøves! Vi prøvde oss frem med litt tips herfra og derfra og endte med denne løsningen som vi syntes smakte knallgodt!
Bland 400 g medisterdeig godt sammen med 1,2 dl melk, 1,5 ss potetmel, 0,5 ts muskatnøtt, 1,5 ts salt og 1 ts ingefær.
Bland 1 dl sviskekompott med 5 hakkede svisker og ca 1 ts friske urter (rosmarin eller salvie).
Smelt smør i pannen, og begynn produksjonen, et glass kaldt vann å ha skjeene oppi og til å fukte hånden er godt å ha: ta ca 1 ss medisterblanding i hånden, lag en dump og putt 1 ts sviskeblanding oppi. Dekk over med 1 ts medisterblanding, jevn ut og putt i panna på middels varme. Stekes i 3-4 minutter, snus en gang i løpet av den tiden.
Vi ble skikkelig godt mette av denne mengden, med godt med tilbehør (om alle spiser poteter f.eks.) holder dette til 3-4 personer. Vi spiste det med kokt potet, stekt ribbetilbehør (1 eple og 1 løk i båter og resten av sviskeposen stekes  gyllent i smør med litt salt og pepper på og (verdens beste?!?) ribbesaus til. Så godt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar