Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 8. november 2017

Osteiskake


Denne fikk jeg servert for 12-13 år siden på et homeparty, og laget den mye de neste fem årene, men så gikk den nærmest i glemmeboken. Men, da jeg skulle homeparty denne uken, dukket den frem fra glemselen igjen. Meget velsmakende, enkel å lage og kan lagres "når som helst" i forkant av behovet. Før så lagde jeg den innimellom for å "ha noe i frysen", men den er skummelt lett å spise, så det kan få uheldige konsekvenser for livmålet...
kaken kan lages i en boks eller skål som kan fryses dersom du ser for deg at den ikke blir spist på en servering, men den gjør jeg godt på fat også, så da er springform (med bakepapir i bunnen) løsningen.

Pisk 3-4 eggeguler med 2 dl sukker til eggedosis. Tilsett 1 boks (300 g) Philadelphia naturell og rør inn til jevn røre som du setter til side. Pisk 1 boks kremfløte med 2 ts vaniljesukker. Vend osteblandingen inn i kremen.
Knus 10 Digestive-kjeks  til smuler, og fordel halvparten i bunnen av en springform (med bakepapir), hell ostekremen forsiktig over og fordel det jevnt i formen, avslutt med resten av den knuste kjeksen på toppen. Sett i fryseren i noen timer til kaken er gjennomfrossen, over natten så er du sikker.
Når den skal spises bør den tas opp av fryseren 15-20 minutter i forkant av serveringen. Ta av vingen, vend over på fat og ta av bunnen av formen: fiks ferdig!
Velbekomme!

Kjeks i bunnen

En stor røre av eggeguler, sukker, fløte, vaniljesukker og ost

Strø kjeks på toppen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar