Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (398) interiør (106) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (215) mat (403) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

lørdag 11. november 2017

I ventetiden frem mot jul...


...har vi så mange hyggelige planer! Det som skjer i ukene før julaften er definitivt en veldig viktig del av julemagien og grunnen til at vi ser frem til denne tiden på året. Så en lang liste, kanskje noe kan være til inspirasjon(?), noen tradisjoner og litt nytt:

Julemarkedet på Hadeland Glassverk
Allerede unnagjort masse gode priser på fine gaver til deg selv og andre. Har mye glass og porselen, men også mye annet som julepynt, interiør, klær, te/kaffe, mat, snacks, kosmetikk... og så er omgivelsene veldig trivelige da!

Julegaveshopping hos AC design
Den fantastiske lille porselensbutikken i Verksgata hadde kveldsåpent på torsdag. Så mye fint! Pleier å handle en del julegaver her. Det ble med noen julegaver ut igjen og jeg fikk hyggelig selskap av Heidi og gløgg i hånda. Det er virkelig verdt å ta en tur innom, selv med vanlig åpningstid!

Glasstur til Magnor og harryhandel
Første lørdagen i desember setter vi kursen østover. For å handle kunstglass Til oss selv og andre Hjemme hos glasskunstnerne Astrid og Willy! Alle med et snev av interesse for kunst, glass og eller interiør burde ta turen hit en gang! De er så kreative, skaper et flott miljø rundt seg i tillegg til vakte gjenstander til bruk og pynt av glass.
Dagen avrundes med litt harryhandel i Charlottenberg. Hjerte- og juletresalami, smågodt i lekkert papir, Julmust, and og annet godt er blant de faste innkjøpene.


Julerock på Musikkflekken
Dette blir vårt femte år med Julerock! Dyktige musikere som har holdt på i 16 år med dette showet og de vet å underholde! Helgene er utsolgt, men det er fortsatt noen Ledige billetter den 6., når vi skal dit.

New York!
Storbyhelg like før er magisk! Alle vindusdekorasjonene, lysene, luktene, lydene. Og som kjent kulisse i mang en julefilm, er Manhattan noe helt spesielt! Gå på skøyter på en av isbanene, vindusutstillingene (fikk en helt ny respekt for det arbeidet etter å ha sett mr. Selfridge), Santaland på Macy's og Winter Village i Bryant Park!
Vi avrunder langhelgen med en tur til Albany, handle litt og se Capital Holiday Lights

Stemningen i gatene! For eksempel Frelsesarmeen på hvert gatehjørne og de rocker! 
Jobbselskap
Et julebord  med hver jobb, julebord for Ding Dong på Elgseter (med følger), selskaper for administrasjonen på gammel og ny skole på Elgseter.

Penthouse Playboys vrikker julen inn
Dette blir vår første gang. Vi skal ut på middag og show med Gunnar sin ledergruppe. Dette har vi aldri tenkt at ville være noe for oss før, men vi har jo ikke vondt av å prøve noe nytt. Vet mange elsker showet. Dette blir spennende!

Rakfisklag
Årlig tradisjon! Noe av det koseligste vi har hørt var etter at amerikareisen ikke ble noe av, og vi fikk høre at noen hadde kommentert da vi skulle flytte: "hva med rakfisklaget da?"(og det aller fineste var vel at det ikke ble lagt stein til byrden ved å si det da vi skulle dra, men som nye hyggelig som ble forralt i ettertid) Tradisjonen fortsetter!  I fjor innførte vi til og med badstu utpå kvelden, blir fort det i år også!

Lage mat og drikke!
 Det beste!?!?! Vi har lagt ut noen av oppskriftene: ribbeDelfiakake uten delfiafett , sursildsofinerrødbetsalat , gubbsnarøl , marsipanWaldorfsalatPeppermyntekuler og bacondadler

Høre på julemusikk og se julefilmer og serier
Starte hver morgen med dagens episode Jul i Skomakergata, se Hjelp det er juleferie og 3 nøtter for askepott (rekker ikke det på dagen) og stort sett det som er av julefilmer på Netflix! 

Twas the night before Christmas
Mia sendte den med til reisen over dammen for to år siden. I år blir tredje gang undertegnede putter en kubbe på peisen, fyller portvinsglasset og leser for meg selv etter at resten av gjengen har lagt seg og strømpene er fylt lille julaften. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar