Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (395) interiør (105) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (214) mat (402) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

tirsdag 7. november 2017

Julemarked på Hadeland Glassverk


Ingenting er som hyggelige utflukter i førjulstiden. Bygge opp og nyte stemning og forventninger, få gjort unna noen julegaver, kjøpe litt julete og litt pynt en "mangler" til høytiden...
For oss kan Hadeland Glassverk kategoriseres som innenfor nærområdet, bare en liten times kjøretur unna. Glassverket har jo noe å by på året rundt, men på hverdagene stenger det jo så tidlig at det er ikke mulig å ta turen da. Vanligvis bruker ikke vi helger på å gå i butikker heller, men nå før jul, som første førjulsmarkering tenkte jeg det ville være kjekt.
Dessverre manglet snøen, men regn var det nok av... Det ble altså førjulshandel i gummistøvler og regnponcho... Men genseren og skjerfet var rødt da...
lassverket er lyssatt, så når mørket faller på, blir det rett så trivelig. Alle butikkene er fylt med julepynt og gavetips, og det er mange gode tilbud å finne! -personlig angrer jeg litt på at jeg lot en rød ildfast form med lokk fra LeCreuset bli stående igjen... Halv pris, og kostet nå bare 499,-, tenk så lekker den hadde blitt på bordet med løk, epler, svisker og medister på julaften! Mesteparten er selvsagt glass fra Hadeland Glassverk eller porselen fra Porsgrunn Porselen, og her er det mye halv pris! I tillegg til 5 butikker med glass og/eller porselen, er det flere butikker med annet:
Lys- og tinnstøperiet, har, som navnet tilsier mye varer i tinn, i tillegg er det masse lys og servietter her. Og julebynt av mangt slag. Og bilder, kopper og glass fra Björg Thorhallsdottir, kunsttrykk fra Elise Stalder (har så lyst på, men sliter med å velge) og en stor krok med souvernirer , mye av kvalitetstypen (strikk, tovet osv).
Interiørhuset er en stor favoritt. Som navnet sier, her er mye fint å finne til hjemmet, blant annet i et velutstyrt krok fra Lexington. Messe deilige håndklær til en fin pris, såper og kremer finnes også. Her er mye lekker julepynt. Eller, så mye er det kanskje ikke, men den som er der er lekker... Og så er halve butikken klær og en del tilbehør. Det pleier alltid å være gode priser på Line of Oslo her, og denne gangen var intet unntak: 50% på alt! De har noen av de fine skjerfene fra 7 days og en del fra Second female.
I Kramboden finner du masse deilig te og kaffe, konfektdisk, flotte spiselige gaver, kjøkkenutstyr fra Lexington og Stelton. Og så har de en herlig godtekrok med typisk amerikansk godteri.
Honninghuset dufter deilig av honning, og du finner det meste av honningprodukter der. Alt fra flere hyllemeter med forskjellige typer honning, til fine honningkrukker, såper, kremer, drops og fransk nougat. I tillegg har de et Mummi-hjørne.
I Høvdinghallen kan du velge og vrake i øl i tilleg g til masse deilig (en del lokalprodusert) mat som pølser, syltetøy og oljer. Og så har de mye forskjellig kjøkkenutstyr her. En sikker vinner for å kjøpe gaver.
Du kan også spise godt her: Kokkestua, Høvdinghallen, Norgesglasshuset og Bakeriet serverer masse godt! De har forholdsvis god kapasitet også, så her er det muligheter for å ikke gå sur fordi man er sulten i alle fall. Vi koste oss med en deilig gresskarsuppe på Kokkestua, deilig!

I anledning julen så har de et eget julemarked i andre etasje på Galleri 2, her var quiltelaget representert, en stand med treprodukter og hovedsakelig julepynt. Både pynt som var produsert på stedet og mye annet. De har blant annet noen temmelig kule juleputer til bare 99,- stykket, det ble med et-par av dem...

Helt ærlig, så hadde jeg forventet mer boder og utstillinger med jul. Så sånn sett kan man like gjerne dra hit på andre tider av året. Været hjalp sikkert ikke på... Men, på den andre siden, så var det egentlig veldig akkurat passe mengde jul i november. Og her er det veldig mye fine gaver å få kjøpt, ikke minst er det fint at det finnes så mye forskjellig her, så her vil du finne noe til de fleste. Kafeen var pyntet til jul, og julematduften fylte rommet, så det skapte veldig god førjulstrivsel. Så alt i alt: å besøke Hadeland Glassverk i førjulstiden  (første helgen i november var oppstarten av jul) er å anbefale om du trenger å få ordnet gaver eller vil ha passe mengde førjulsfølelse :)

På lys- og tinnstøperiet


Atnaøl i Høvdinghallen, alltid like moro å finne det andre steder enn på Atna :)

Galleri 2: sjekk de lampene på vei opp til julemarkedet! Ønske seg! (de koster fra 3000,- og oppover pr. stk., så det blir vel ikke helt med det første...)


Julemarkedet

Det er faktisk en hyttenabo på Langebru som har designet Hadelandsnissene! Synes det er så utrolig stas!

De var kanske så søte disse her også

Koselig og julepyntet på Kokkestua

Det serveres brus og te i skikkelilg glass og porselen her altså!

Lekkert

Klikk deg inn her for å få oversikt over åpningstidene
Klikk deg inn her for å komme inn på hovedsiden til Hadeland Glassverk. Her er det faktisk en nettbutikk også, mye fint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar