Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 27. desember 2016

Waldorfsalat


Første gang servert på Waldorf Astoria i New York for 120 år siden. Det er et tilbehør som ikke har hatt spesielt høy stjerne her i gården, helt til vi fikk salaten servert av Hege for to år siden. Nå lagde vi den for tredje sesong på rappen i romjulen på Elgseter! Den er enkel og den er god!

Kutt 3 røde epler, 3 stilker stangselleri, 1 kurv druer og 1/2 boks valnøtter i små biter.
Pisk 1 boks kremfløte og 1 ss sukker stivt. Bland det med 1/2 tube remulade, 1/2 ss salt/Aromat, 1 ts pepper og saften av 1/2 sitron.
Bland krem, frukt og nøtter sammen, voila! -ferdig!

Vi synes Waldorfsalat passer godt sammen med restene av medisterkaker og pølser, kokt skinke og stekt kalkun nå i julen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar