Ingen stor, ny oppfinnelse. Men det ble en variant som ikke vi er vant med, men som smakte veldig godt. Så da noterer vi ned, så har vi den for fremtiden, og kanskje flere også synes at det kan være spennende med variasjon og får lyst til å prøve.
Variasjonen består av to utnyttede ingredienser. Den første er kardemomme, som i dette tilfellet ble erstattet med kanel. Grunnen var enkel: da vi endelig skulle teste ut det nye vaffeljernet, var det på sparket og vi hadde ikke kardemomme i hus, for det hadde vi ikke hatt bruk for før. Det andre er at farin er skiftet ut med brunt sukker, fordi vi synes at brunt sukker gir en knallgod smak til det meste.
Konsekvensen er at vaflene både lukter og smaker amerikansk jul. Helt nydelig med brunost på.
Ha 4 dl mel, 1 dl brunt sukker, 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver og 1 ts kanel i bakebollen. Tilsett 4 dl melk, litt og litt. Tilsett tre egg og 100 g smeltet smør.
La røren svelle i en halvtime, så er det bare å steke i vei, i godt smurt jern.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar