Dette er en oppskrift jeg fikk opp på Facebook, i gruppen Classic recipies. Det er en veldig enkel rett å lage, det eneste som kan utfordre (oss, i alle fall) litt, er at du må huske å legge kjøttet i marinade før maten skal lages. Gjør det f.eks. om morgenen før du drar på jobb, så er det bare å steke kyllingen og steke potetene eller koke risen som du skal ha til når du kommer hjem. Oppskriften tar utgangspunkt i to store kyllingfileter, så da er dette passe for ca tre personer (evt to sultne) til middag. Hos oss ble det til middag for to og lunsj til en.
Som sagt: kjøttet må marineres før det skal stekes. Og det er så verdt å huske det i god tid. Smakene i denne retten sitter i kjøttet. Så før du drar på jobb, eller kvelden før er mitt tips.
Du blander sammen 3 ss olivenolje, 1/2 ts pepper, 1/2 ts tørket timian, 1 ts tørket oregano, skallet fra 1 sitron, saften fra 1 sitron og 1 ts finhakket hvitløk. Bland dette i en pose og så tar du 2-3 kyllingfileter oppi, del dem gjerne opp en gang eller to, så går kjøttet mer overflate som kan tiltrekke seg de deilige smakene!
Vi synes at det fine med å marinere kjøtt i pose, er at det er lett å fordele marinaden over alt kjøttet og det er også lett å omfordele litt ved å snu på og/eller massere innholdet i posen lett underveis. Vi innbiller oss også at vi kan spare inn litt på oljen når en kan massere inn marinaden i kjøttet på denne måten,
Når maten skal tilberedes: varm du opp en panne med lokk på middels/høy varme, legger filetene i og lar dem steke noen minutter på hver side, så de blir gyldne og gjennomstekt. Gjør klar en halv kopp småtomater som du deler i to (tilsett også gjerne tilsvarende med oliven, om du ønsker det. Men det valgte vi å stå over). Jeg valgte å legge tomatene i posen med restene av marinaden etter at kjøttet var tatt ut forresten, da fikk de smurt seg, og jeg fikk utnyttet all den gode smaken. Når kjøttet er stekt, fyller du pannen med tomatene, drar over med litt salt og topper det hele med 1/2 kopp smuldret feta. Legg på lokket og la alt putre sammen 3-4 minutter.
Topp det hele med grovhakket persille og server!
Vi valgte å servere med pannestekte småpoteter, men ris vil nok også være supert.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar