Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 1. april 2018

Havrebriks


Vi er glad i havregrynsrundstykker, og da vi fikk tips av Marte om havregrynsbriks denne uken, måtte det også testes. Veldig godt og hakket enda enklere å lage, slipper å forme, bare heller røra i langpanna (liten størrelse), steke og så er det ferdig. De er gode, enkle å lage og saftige, vi anbefaler dem på det varmeste hvis du har 40 minutter å avsette før servering (10 minutter til forberedelser,  30 til steking).

Visp sammen 400 g Cottage Cheese, 200 g kesam og 6 egg.
Tilsett 2 dl hele havregryn, 2 dl malte havregryn, 2 dl sammalt hvete, 1 ts salt og 2 ts bakepulver og bland det hele godt sammen. Dryss over smakstilsetninger du vil ha, vi bruker urtesalt (timiansalt fra Island).
Hell blandingen over i en liten langpanne og sett midt i forvarmet stekeovn på 175 grader, stekes i ca 35 minutter. Deles opp i 15 ruter, så er det klart for å spises!
Dette er veldig god og saftig, det holder seg saftig også! Kan også fryses ned og tas opp igjen senere.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar