Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

lørdag 6. oktober 2018

Kanelbollens dag


Selv om vi ikke rakk å spise før vi etter at klokka/kalenderen viste ny dag, så følte vi at det ble innafor læll... Deilige kanelsnurrer!
Bland sammen 1 kg hvetemel,  2,5 dl sukker, 1,5 ts salt, 1 ts malt kardemomme, 1 pose tørrgjær, 1 egg, 5 dl melk med kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Start på lav fart og øk gradvis. Mot slutten tilsetter du 1 del melk, så tilsetter du 150 g romtemperert smør i terninger litt etter litt og lar maskinen gå til alt er blandet godt inn i deigen (5-10 min.)

La det hele heve under klede i en times tid.

Kjevle ut deigen godt, før du smører på 150 g smør (vi varmer det raskt i mikroen, så det blir smørbart), smør helt ut i kantene, så alle bollene blir like gode! Dryss over godt med kanel og like godt med sukker.
Så er mitt tips å strø over en neve rosiser og en håndfull hakkede mandler, det hever smaken veldig (men der er vi ikke helt enige i heimen...) før du ruller leiven sammen og kutter den opp igjen i skiver.

Legges på stekeplater for etterheving i en halvtimes tid. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12 minutter om du liker dem gyldne, 7 minutter om du liker dem bleke (slik som Gunnar).




 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar