Selv om vi ikke rakk å spise før vi etter at klokka/kalenderen viste ny dag, så følte vi at det ble innafor læll... Deilige kanelsnurrer!Bland sammen 1 kg hvetemel, 2,5 dl sukker, 1,5 ts salt, 1 ts malt kardemomme, 1 pose tørrgjær, 1 egg, 5 dl melk med kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Start på lav fart og øk gradvis. Mot slutten tilsetter du 1 del melk, så tilsetter du 150 g romtemperert smør i terninger litt etter litt og lar maskinen gå til alt er blandet godt inn i deigen (5-10 min.)
La det hele heve under klede i en times tid.
Kjevle ut deigen godt, før du smører på 150 g smør (vi varmer det raskt i mikroen, så det blir smørbart), smør helt ut i kantene, så alle bollene blir like gode! Dryss over godt med kanel og like godt med sukker.
Så er mitt tips å strø over en neve rosiser og en håndfull hakkede mandler, det hever smaken veldig (men der er vi ikke helt enige i heimen...) før du ruller leiven sammen og kutter den opp igjen i skiver.
Legges på stekeplater for etterheving i en halvtimes tid. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12 minutter om du liker dem gyldne, 7 minutter om du liker dem bleke (slik som Gunnar).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar