Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (203) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

lørdag 17. september 2022

Skinkebrød

 


Dette er godt altså! Vi satte deigen til kaldheving og fikk en knallgod frokost! Passer også til lunsj og middag, gjerne med litt frisk salat ved siden av. 

Først må du jage deig: 
Rør ut 25 g gjær i 200 g lunkent vann. Tilsett 1 egg, 2 ss olje, 0,5 ts salt og ca 300 g hvetemel (du kan spare litt til utbakingen). La deigen heve godt, før du går løs på utbakingen. 

Etter å ha kjevlet ut deigen, smør på 1 ss sennep

Ca. 125 g revet ost

Dryss over ca. 200 g kokt skinke i små biter

0,5 rødløk (kan erstattes med purre). Dryss over 1 ts timian og litt aromat 

Rull sammen. Som en rullekake. 
Pensle med et pisket egg og dryss over godt med sesamfrø. 
La det heve litt, før 

Stekes på 200 grader i 20-30 minutter, ferdig! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar