Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 18. november 2023

Førjulskveld i byen

 


Torsdag kveld kom dagen vi har ventet på: Den første julen i Skomakergata. Den måtte jo sees, men jeg har vært veldig skeptisk. Hvorfor tukle med noe så fint? Derfor avtalte jeg med Hilde allerede i vår, at vi skulle se den sammen. Trygt å gjøre det med noen som er like glad i originalen som meg selv. Vi forberedte oss godt: snakket om å ta det som en hvilken som helst julefilm, og at dette var noe eget uavhengig av den fine serien: det ville jo ikke være mulig å telle ned i en helaftens spillefilm. Og vi var samstemte etterpå om at det var en koselig film. Akkurat passe inspirert av kalenderserien (selv om det var et-par feil og noen historier hvor vi skulle likt å se mellomspillet i tidslinjen fra 1945 til seriens start. 
Resten av kvelden, for det var ganske mye igjen ab den siden denne filmen primært vises på dagtid/ettermiddag, tilbrakte vi på julemarked, Paleet og til slutt på ærverdige Grand cafe. Helt bevisst: dette skulle være en aften i tradisjonenes tegn! Og det anbefales på det varmeste, det finnes vel ikke noe koseligere enn at ting er «som de alltid har vært», særlig på denne tiden av året. 


Deilig røkt mozarella til forrett. Det serveres rause porsjoner på Grand! 


Og så fant jeg meg en kul og ganske unik lue på Paleet, Trent&Trent, perfekt til juleoutfit’en



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar