Vi har jo et bibliotek fullt av bøker, mye burde blitt med derfra, for en aktivitet jeg har tenkt å bruke litt tid på, er å lese. Men bøker er tungt og tar mye plass i kofferten. Så et eksklusivt utvalg må til. Da blir det reisetema i første omgang. Dette er også bøker som vi begge kan ha glede av, og vi synes det er fint å lese det samme, for så å kunne snakke om det etterpå.
Vilhelm Moberg: Utvandrerne og Innvandrerne. To av Moberg sine klassikere om utvandringen (fra Sverige) til USA, om å reise fra, komme til og finne sin plass. Bøkene våre er fra Gomo sin bokhylle, og tror det vil bli fint å begynne på disse i den første tiden i USA.
Toril Brekke: Drømmen om Amerika. Den første romanen av en triologi om utvandringen til Amerika. Handler om hvem var de og hvorfor dro de? 53 nordmenn som tok Amerikabåten til NY i 1825. Denne er også fra Gomo sin bokhylle
Michael Moore: Stupid white men. Vi har faktisk tre (!) eksemplarer av denne på biblioteket vårt, både på norsk og engelsk. Denne har vi begge lest før, men tenker at den er verdt å repetere når vi skal leve i «det der». En satirisk bok om alt det Moore mener er galt med USA (og det er det meste).
Hallvard Notaker: Amerikansk valgkamp. Allerede lest, men kan være spesielt interessant å repetere nå, som vi skal oppsøke dette systemet og leve midt i det.
Hans Børli: Beste dikt. Alltid god å ha for hånden. Når vi trenger jording, kan det enkle, norske og naturlige være godt å ha for hånd. Jeg liker godt å lese dikt når jeg har fri, og tenker mye på dikt når jeg er alene på tur.
Helge Ingstad: Pelsjegerliv. En påminnelse om mangfoldet i Amerika. Å kunne drømme seg bort, til villmarka. Denne finner jeg frem og leser kapitler fra dann og vann… Jeg drømmer om å ta med hundene på noen turer lenger nord i landet i løpet av tiden der borte, ikke nødvendigvis helt i nord, men det er mye villmark sør for Canada også.
Thomas Seltzer: Amerikansk karmageddon. Denne er så stor og tung at den kom ikke med på bildet en gang! Men vi liker Seltzer sin formidling om landet han er så glad i, både på film og papir.
Har du noen gode tips til hva vi bør starte den litterære amerikareisen med? Tips oss gjerne!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar