Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 28. november 2015

Nachos à la Steinbua


Steinbua var stedet å spise da jeg gikk på Elverum, og selv om det har skjedd mye der siden den tid er  mye ved det samme. Vi stopper ofte innom når vi er på vei oppover Østerdalen. Før i tiden serverte de verdens beste hvitløksbrød, disse er dessverre historie, men den gode nachosen er stort sett ved det gamle. Det som gjør at nachos fra Steinbua skiller seg fra sånn man vanligvis får det servert, er at den legges opp i flere lag, slik som med lasagne. I ildfast form, gjerne porsjon eller i en stor.

Stek en pakke kjøttdeig (eller hakk, det gjør vi) sammen med to fedd hvitløk, litt finhakket paprika og en løk. Bland inn foretrukket tacokrydder (gjerne hjemmelaget: chilli, spisskummen, paprika, kajennepepper, hvitløk, oregano, salt og pepper). Pass på at kjøttet ikke blir for fuktig, da blir nachochipsene det også...

Dekk formen med nachochips, også langs kantene, dekk over med kjøtt og strø på et tynt lag revet hvitost, nytt lag chips kjøtt og ost to ganger til før det toppes med et siste lag chips med ost på toppen. Settes i forvarmet ovn på 220 grader og stekes til osten smelter. Ta ut formen av ovnen, ha litt rømme på toppen (kan selvsagt servere rømmen ved siden av om man foretrekker det) og stek i 5 minutter til. Når formen da er ute: strø over ringer av purreløk. Serveres med salat og salsa. Guacamole kan også være godt til!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar