Etiketter

butikktips (49) Elgseter (247) Ferie (107) hund (736) Hverdag (362) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (189) mat (333) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (107) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

tirsdag 18. april 2017

Fottur til Hægeberg


Lørdag var det duket for fottur opp på Hægeberg (1376 moh), fjellet som troner på motsatt side av dalen for Langset. Det går en fin sti opp til åpent lende fra Nystaul, og denne benyttet vi oss av. Oppe på snaufjellet var det stedvis helt bart og stedvis snøflekker. Det hadde kommet et lite melisdryss i løpet av natten, og dette gav litt ekstra spenning på turen. Særlig da vi klatret opp på selve toppen, det var en del is her og der, godt skjult under snøen. Men vi kom oss opp! Skikkelig fint var det, så godt som vindstille også. Så det ble en te-/mat-/sjokoladepause før vi startet nedstigningen. Og den var minst like spennende som turen opp: bratt og glatt... Men, vi kom oss helskinnet ned hele gjengen. Og vi var alle skjønt enige om at det hadde vært en fin tur!
Vi regner med at dette var en once in a lifetime-opplevelse i påsken, men dette er en veldig fin tur på sommeren også. Ca. 8 km tur/retur, ikke så imponerende avstand for en påsketur, men terrenget gjør at turen er ganske så krevende og gir god trening!


Langs veien

Bjortjønn

Det går opp opp opp...


Lakka og Øvsetnuten

Oppe på snaufjellet

Gruppebilde med Øvsetnuten i bakgrunnen

Lakka i farta

Er det noe dekning?

Mamma klatrer, Gunnar og Bamse har besteget en høyde


Klatre klatre klatre

Gruppeilde på toppen

Kaldt

Lakka nyter utsikten


Søster og bror

Bamse er en skikkelig klatrehund!

Gutta på toppen

Hva har du der?


Trygt nede fra toppeneNed mot Ramsåe
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar