Etiketter

butikktips (48) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (317) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

mandag 10. april 2017

Påskekake



Veldig god og ganske enkel å lage, suksessterte med "litt ekstra". Her ble den borte ved første servering (planen var jo å ha litt på søndag også...)!



Pisk 7 eggehviter stive, bland inn 1 ts hvitvinseddik og 250 g sukker litt etter litt. Hakk opp (vi gir det en runde i isbitknuseren i blenderen) 250 g hasselnøtter og vend dette forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten. Spre det ut på en langpanne (2 like store deler) eller i to like store springformer. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter. Når bunnene er ferdig stekt, åpne ovnsdøra og la bunnene stå til temperaturen har sunket før du tar det ut av ovnen (hvis ikke faller bunnen fort sammen).

Imens blander du 7 eggeplommer, 125 g sukker, 1 ss vaniljesukker og 1 dl kremfløte i tykkbunnet kjele som du varmer opp under omrøring til en temperatur rett under kokepunktet, rør helt til blandingen har fått en kremet konsistens. Da tar du kjelen av platen og lar den kjøle seg litt ned før du blander inn 125 g smør litt etter litt i terninger. Dekk kjelen med plast og sett den til avkjøling.

Mens bunn og krem kjøles ned pisker du krem av resten av fløteboksen, litt sukker og litt vaniljesukker. Og så smelter du 4 ruter melkesjokolade (eller mørk sjokolade, om du foretrekker det) i mikroen sammen med en liten skje smør. Og så kan du kutte 1 kurv jordbær i skiver.

Til slutt må alt monteres sammen: legg en bunn på fat, smør på den piskede fløten. Legg så på den andre bunnen og hell over og smør utover gul krem. Når kaken er dekket med gul krem, "dryss" over smeltet sjokolade med en skje (evt bruk en sprøytepose), pynt til slutt med jordbærskiver på/rundt kaken.



Så gjenstår kun en ting, å spise. Lag nok, dette går unna!


Bunnene er klare for steking

Gul krem

Bunn med krem

Den gule kremen kommer på 

Klar for servering

Klar for spising! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar