Etiketter

butikktips (52) Elgseter (292) Ferie (110) hund (756) Hverdag (407) interiør (111) jakt (205) Jul (262) Krokskogen (217) mat (412) Matauk (61) new York (145) oppskrift (174) Reise (199) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (12) vinterpalasset (245)

mandag 30. oktober 2017

Bamserunden


Mens jentene har vært opptatt med jakt i høst, har gutta blant annet funnet en sti som har gjort at vi har fått oss en ny, fin runde. Runden har fått navnet Bamserunden. I helgen har vi gått Bamserunden både lørdag og søndag, og er meget godt fornøyd: lettgått fin, denne kommer til å bli hyppig brukt frem til snøen kommer. Det er også veldig mye mer motiverende med en runde enn å måtte gå tur-retur!
Vi starter hjemmefra og går mor Rognliakrysset, men mellom svingen og Rognliakrysset (etter ca 1,5 km) går det en sti som er merket med bånd ned til venstre (hvor veien er bord opp med mur). Stien er åpen og fin, kun ca 50 meter hvor en må passe litt på for å ikke bli bløt hvis en går med lave sko. Etter å ha gått nedover en stund kommer du ut på Mattisplassveien, ta til venstre og følg denne i vel km, da kommer du til grusveien opp Salmakerdalen. Etter å ha gått grusveien til endes (vel 2 km), er det sti den siste biten fra Svarttjern og hjem. Det er kryssing av bekk der, og når den er stor må du balansere over på et tre, når bekken er "normal" spretter du lett over med mellomlanding på en Stein midt i bekken (fordel med sele på Bamse her, så kan han lempes over og slipper å bli våt, ikke så lett å hoppe over når en ikke ser).
En lettgått runde med både ned og opp, det holder med et par lave tursko som tåler litt fukt.

Distanse: 8 km
Terreng: sti og vei hele runden, jevnt fall/stigning i bakkene
Her går stien ned fra Gamleveien 

Elgen bruker også denne stien


Fint å gå

  

Nede på Mattisplassveien 

Ved Svarttjern 


Gunnar er fornøyd med å ha funnet seg noen fine kantareller i slutten av oktober 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar