Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 5. april 2019

Sjukling

 Vi har en sjukling i hus om dagen. Vesle Lakka har «omgangssyken», heldigvis kommer mesteparten ut riktig vei... Det begynte 01.10 natt til tirsdag, den natten og formiddagen gikk det i ett: ut og inn ut og inn... Jeg hadde ikke sjanse til å dra fra henne, siden jeg ikke kan ha henne på kontoret. Heldigvis var det ikke en møtetett dag, så jeg kunne jobbe hjemmefra. Utpå formiddagen hadde det plutselig gått en times tid siden siste tur ut... Ikke før hadde jeg lagt merke til det, så kastet hun opp... Da det nærmet seg utviklingstid på skolen var det ikke SÅ hyppige dobesøk, så vi tok sjansen på en tur på jobb, 2,5 timer med tre doturer, det gikk heldigvis bra! Da vi kom oss hjem, gikk vi tur til Johnsrudtjern, hun er heldigvis pigg utover det at hun ikke holder på maten! Neste natt hadde båre to dobesøk, så vi satset på jobbdag med mange lufteturer, den siste natten var det mer trafikk ut igjen, så det har ikke gitt seg...
Hun har blitt foret på hjemmelaget skånekost siden tirsdag, men Lakka synes at den myke, hvite maten er veldig kjedelig, så nå må hun håndfores for å gidde å spise... I går gikk hun faktisk og fant seg en gammel og tørr tyggepinne, en av de som har vært urørt i månedsvis, hun hadde nok behov for «noe sprøtt» (som Alfsen pleier å si), det er vel ikke utenkelig at det satte litt ekstra fart på magen igjen i natt... Så i dag dro vi innom dyrlegen etter jobb, og kjøpte skånekost i form av kuler/tørrfôr, da ble det god stemning i heimen! I tillegg kjøpte vi med en tube Zoolac, som er et regulerende middel for tarmfloraen beregnet på smådyr. Det smaker godt, så her har to doser allerede gått ned på høykant! Da vi var på veterinærkontoret veide hun seg også, og hun har ikke gått ned noe særlig, heldigvis. Noe av det beste med å være på veterinærkontoret er at man kommer gjerne i snakk med andre hundefolk, bak oss hadde vi ei dame som fortalte om at hennes hund hadde hatt diaré i tre uker tidligere i vinter, uten at det var noe alvorlig og nå var han helt frisk igjen. Hunden foran oss hadde også hatt diaré i en tid, og den var redusert, så den skulle ha time. Det er godt å høre at det er flere, da føles det mer «normalt». Lakka har aldri hatt slik magesjau før, så for oss er det veldig uvant.
Vi satser på bedring i løpet av helgen, hvis ikke bestiller vi dyrlegetime på mandag (hvis almenntilstanden forverres, drar vi selvsagt med en gang). Vi krysser fingre og poter!

...aller helst håndforing... 

Tirsdagstur, deilig å lufte seg i solen! 

Det er lenge lyst nå, så deilig! 

Dietten. 5 porsjoner daglig med 1 fiskebolle, 3 ss godt kokt ris og 1 ss cottage cheese. 

Dette smaker godt! -sier pasienten 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar