Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (186) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (211)

fredag 9. august 2019

Lakka ble bitt av hoggorm!

Det ble en litt annerledes hytteferie på Vinterpalasset for Lakka og resten av gjengen i år, for hun møtte nemlig på en grinete huggorm i Øksendalen den første lørdagen (13.7.) vi var på Vinterpalasset! Vi skulle jo bare gå en liten tur i Øksendalen på veien til Ringebu, og så ble alt litt annerledes enn vi hadde tenkt...
Alle så ormen som lå langs grusveien, men vi tobeinte andre skjønte ikke at den hadde klart å bite Lakka før den dro. Siden ingen skjønte at Lakka hadde blitt bitt, så gikk hun de siste 2-3 kilometrene tilbake til bilen selv og så kjørte vi ned til Ringebu. Jeg dro til og med innom disse butikkene hvor jeg pleier å legge igjen en del penger, og så skulle Gunnar inn på Rema til slutt mens jeg var igjen ute med Lakka og Bamse (de kunne ikke være alene i bilen, fordi det var varmt), og det var da vi skjønte hva som hadde skjedd! For da var Lakka sin nese blitt veldig kraftig! Skal love deg at jeg begynte å snakke veldig fort og ble litt ekstra varm i toppen! Veterinærvakt ble ringt, og de fikk beskjed om å ringe veterinærkontoret på Tretten, fordi det var nærmest. Og det gjorde jeg, og fikk svar med en gang. Vi kunne komme med en gang, dyrlegen skulle skynde seg til kontoret. Jeg tok Lakka inn i bilen mens vi kjørte, så jeg kunne følge konstant med på henne, jeg telte ned minutt for minutt hvor lenge det var til vi var fremme. Bilen kunne ikke gå fort nok. Livredd for at det ikke skulle gå bra. Og tenk om det at vi ikke hadde fått det med oss fort nok skulle bli avgjørende!
Da vi kom inn på kontoret tok Lakka seg en titterunde, før hun gikk opp på undersøkelsesbenken. Dyrlegen var veldig rolig og hyggelig, det satte vi pris på. Hun syntes at Lakka var i god form og at pulsen hennes var fin og at temperaturen var fin til tross for hva som hadde skjedd. Som vanlig så var Lakka ganske blid, og det var også et godt tegn. Og så hadde det jo gått litt tid siden bittet skjedde, og siden hun ikke var i dårligere form enn hun var, så vurderte dyrlegen at det ikke var nødvendig med motgift i første omgang. Men, da barberte hun foten til Lakka og satte inn veneflon ( i likhet med meg, så har Lakka blodårer som er vanskelig å finne, men hun fant rett til slutt). Og så koblet hun på en pose med væske, for å tynne ut giften Lakka hadde fått i seg. (Jeg måtte også ha litt væskebehandling, etter å ha stresset, vært bekymret og holdt alt jeg kunne, for at vi skulle slippe å bedøve Lakka for å sette inn veneflon, da jeg besvimte da Lakka akkurat var kommet i gang med væskebehandlingen! Da gikk lufta tydeligvis ut... Det var forøvrig veldig bra at vi slapp å bedøve Lakka (som ikke hadde vært uvanlig å måtte gjøre), hvis vi hadde gjort det hadde det vært umulig å følge med på almentilstanden hennes. Så, Lakka fikk lov til å gå ned fra bordet, så kunne vi sitte/ligge på gulvet sammen.
Så satt vi der da, i en times tid til sammen. Lakka fikk også tilbud om å drikke litt vann, men hun var nok litt øm på munnen, så det fristet ikke så veldig... Etter en stund fikk hun også to sprøyter, med kortison. Det gjorde henne ingen ting å stikkes i. Og da posen med vann var tom, fikk vi lov til å gå (etter at vi hadde betalt for oss). Hun gikk ut i bilen selv(jeg bar henne inn), syntes nok det var greiest.
Det første døgnet etterpå, var Lakka ganske dussemang. Ikke orket hun å tygge på noe (så ble håndforet med våtfor og Frolic-biter). Og hun ville egentlig ligge mest i ro. Ikke fristet det å gå noe sted heller. Og så spiste hun antibiotika morgen og kveld (de første dagene etterpå), for at det ikke skulle bli infeksjon i såret. Den første natta etterpå lå jentene på kontoret, så Lakka fikk helt ro.
Men, utpå dagen dagen etterpå tok vi en liten biltur, for at å prøve å heve stemningen noen hakk. Lakka (og Bamse også så klart) fikk is og vi kjørte innover Ledsagerveien for at Lakka skulle få lukte litt fra bilen. Og da, kom humøret på topp igjen! Og siden har det vært på topp!
To uker sykemelding blir det etter huggormbitt. De ukene klarte vi å fylle med mange annerledes aktiviteter enn de vante fotturene: besøk, kanoturer, reise på besøk, dra på mart'n også videre. Gode, rolige feriedager!
Lakka har hatt topp energi fra dag tre, og blitt mistenkt for å være valp både her og der. Men nå er vi endelig tilbake til normalen igjen.
Hevelsen begynte så smått å gå ned etter et-par dager. Og smilet har vært der hele tiden.
Det er elleve år siden sist Lakka ble bitt av orm, og det gikk bra denne gangen også. Lakka er en sprek hund med god helse, det kommer godt med i slike situasjoner.


Alt dette skulle inn i den lille kroppen

Så satt/lå vi her da...
 
Lakka smiler til tross for stor nese


Vi smilte litt sammen før vi forlot dyrlegen, viktig å holde motet oppe!

Klare selv, hun gikk til bilen igjen

Uvant profil

Første natta

 Godt å være to

På biltur for å kjøpe is på Måsåplassen

NAM!

Humøret er åpenbart stigende!

Innover Ledsagerveien
 

To dager etter bittet, nesen krymper...

Tre dager etter. Det går riktig vei


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar