Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 23. november 2020

Bytur

 

Juletreet på Grand, helt nydelig!

Fredag til lørdag gjorde vi noe så uvant som å bo på hotell i Oslo. Vi benyttet oss av superprisene på Scandichotellene (ja, Grand er faktisk et Scandichotell!) og ville prøve å ha bodd på Grand en natt. Det var veldig kjekt! Flotte omgivelser, sentralt, nydelig frokost. Selv om mye var stengt av på grunn av Covid -19, kjente vi ikke på savnet etter det "som manglet" av hotellopplevelsen. Det var faktisk så kjekt, at vi fant ut at vi kan da alltids dra hit igjen en, selv om det er nærme hjemme. Bare å spise frokost på Palmen er jo verdt turen i seg selv!

En moderne variant av juletre, lekkert!

Koselige rom


Fasaden er jo helt nydelig da!
Frokost a la carte

Store furugreiner var fylt med de lekreste kuler på Palmen

Fredagens innkjøp (hadde nemlig to gavekort på Glassmagasinet/Illums bolighus som gikk ut, så da ble det noen godbiter med hjem)

Dessverre var Grand Cafe stengt grunnet Covid -19, men Dinner holdt åpent, så da var det ikke noe problem. Ikke hadde vi fått med oss at det ikke serveres alkohol i Oslo nå, og ikke er det noe problem heller for oss. Men, det er jo noe en vil huske da. Jeg bestilte meg en alkoholfri Bellini før jeg skjønte at Bellini med alkohol ikke var noe alternativ, så som sagt: dette er et uproblematisk tiltak for oss. Deilig mat på Dinner som vanlig, dog var vi litt mindre imponert over servicen denne gangen, er nok litt stress med rullering av bord og inntjening om dagen med tanke på at det er færre inne i restauranten samtidig og at de ikke har alkoholsalg.

Vi delte en dim sum-kurv til forrett. Den var veldig god, og anbefales videre på det varmeste!

Karamellisert oksestrimler er fantastisk godt! Gunnar gikk for lam

Jul i Vinterland. Var veldig usikker på om jeg turte gå innom, men fordelen med å være i byen så sent, var at jeg kunne stikke innom like før stengetid, og da var i alle fall barnefamiliene gått hjem. Det var forøvrig ingen ting å bekymre seg over, det er jo nesten ingen ting der nå (for å være helt ærlig, skjønner jeg ikke hvorfor de gidder å holde oppe...), så jeg kjøpte med Churros til Gunnar og så tok vi en tur ut igjen sammen lørdag formiddag. Årets Jul i Vinterlandopplevelse er unnagjort på 10 minutter, og Gunnar-vennlig, siden det ikke finnes en eneste salgsbod der ut over 4 boder som selger churros, pølser og varm drikke.

Vi testet Den lille korktrekkeren, det gikk faktisk ganske fort på utsiden av tårnet

Og tok bilde foran fotoveggen

Det som kanskje er aller finest i førjulstiden i byen, er alle de flotte juleutstillingnee i vinduene. Freia sine vinduer var veldig fine!Like så vinduene hos David Andersen

Etter å ha gjort unna litt handel, tok vi turen opp til Roseslottet. Installasjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Vebjørn og Einund Sand, og er reist i anledning at det er henholdsvis 80 år siden andre verdenskrid startet og 75 år siden den sluttet. Vi syntes så absolutt det var verdt å ta ture innom. Vebjørn Sand sine malerier skildrer øyeblikk fra krigsårene, noen øyeblikk er helt reelle historier, andre har større og mindre innslag av fantasi. Innstallasjonen består av mange forskjellige inntrykk og uttrykksformer, og det gjør det spennende å gå rundt. Det koster 140,- pr. voksen å komme inn og vi anbefaler å dra dit sent på dagen, det er oppe helt til 21.00, og jo senere, jo færre andre er det der. 


Disse to maleriene, av sprengning av bro og slag i skogen, får mine tanker til å vandre til Gofa og hva han opplevde da han deltok i kampene på Hovinheia i 1940. Så takknemlig jeg er for at vi ikke har opplevd dette

Disse maleriene fra "skauen" ble ekstra flotte fordi de var plassert midt inne i skogen. En ekstra dimensjon

Løkkuppelen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar