Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 28. november 2020

Thanksgiving 2020

Deilig mat spiste vi, med hyggelig selskap! Det ble hjemme-thanksgiving i år, og for å være helt ærlig, så smaker den aller aller best. I år var vel vi som hører til på Elgseter mest takknemlige for at EK (som var der som gjest) lagde hele måltidet! Gunnar holdt sengen med dårlig mage, mens husfruen satt på jobb med smittesporing og informasjon ut til langt over ørene. Jeg bad om hjelp til å sette deigen til dinner rolls'ene og gjøre klar kalkunen, men heldigvis skjønte noen før meg at dette ikke kom til å holde, så den eneste jobben jeg gjorde var å åpne vinflasken. 

Vi som bor i Norge i nettopp den egenskapen av at vi er født her og bor her, mye å være takknemlige for. Derfor er det vel verdt å ta denne amerikanske tradisjonen inn i heimen synes vi. 

Og, akkurat som amerikanerne gjør det: når Thanksgiving er overstått, starter "the holiday season", vi markerte det med å tenne julegrana før vi la oss.  


Trykk her for å finne Thanksgiving-oppskriftene våre. Om du ikke skal kjøre på med alt, anbefaler vi kalkun (selvsagt), candied sweet potatoes, cranberry sauce, dinner rolls og gravy. Det er veldig godt med garlic mashed potatoes og pumpkin pie også, men denne gangen falt det rett og slett bare ut. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar