Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

mandag 4. april 2022

Lørdag i Tallinn

 

Nydelig vær, fine omgivelser, god mat og fint vær! Her er noen glimt fra lørdagen vår: 

Esterne er veldig klare på hva de mener om krigen i Ukraina. Her utenfor den russiske ambassaden 

Pierre chocolaterie så koselig en bakgård! Vi har bestemt oss for å spise søndagsbeunsjen her 


Det fristet med pizzabrunsj. Veldig god pizza ved Rådhusplassen 

Gunnar var veldig sulten, her er han veldig fornøyd! 

Gatelangs…


Beverskinn å få kjøpt på en estisk souvernirbutikk

Elgskilt! -elgen er et populært dyr i Estland også! 

Kjøpesenteret Viru Keskus ligger rett utenfor hovedinngangen til gamlebyen. Det ble innkjøp av litt av hvert her også… Her er noen glimt fra kakedisken i dagligvaren, så mye fristende! Vi tok med to stykker til kvelds 


Påske og covid

Selv på en internasjonal kjede som Zara, kan man gjøre kupp i utlandet, prisene ligger ca 30% under de norske her. I tillegg har de noen plagg her, som ikke finnes i andre land, slik som denne blusen 

Bytrikken 

Det ble middag på Peppersack. Et måltid her eller på Olde Hansa (der har vi spist før) bør man få med seg. Tallinn er en middelalderlandsby, og disse to restaurantene har tatt den et-par hakk lenger enn mange andre men mat, drikke, omgivelser og underholdning inspirert av den tiden. Skikkelige turistfeller, ja, men trivelig læll

Hvitløksbrød a la Baltikum, er disse ristene brødpinnene av rugbrød med hvitløk sammen med en skal rømmedip. Det er skikkelig godt, men annerledes enn slik vi er vant med å få servert hvitløksbrødet

Gunnar var godt fornøyd med kotelettene sine

Utsikt over hovedrommet i restauranten

Dessert hadde vi kjøpt med oss fra butikken, og tok den på rommet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar