Kollega Pernille har til stadighet nevnt på at hun «lager et-par paier» når hun skal ha besøk, og i fjor fikk jeg smake, og de var veldig gode. Denne gangen var det min tur til å ha gjester, og en pai ville passe godt inn i buffeten. Og jeg var så heldig at Pernille delte oppskriften med meg. Denne er skikkelig god, enkel å lage og kommer garantert til å gjentas. Veldig god restemat er det også.
Lag paideig ved å smuldre sammen (jeg kjører det i kjøkkenmaskin) 150 g smør, 200 g hvetemel og 3 ss kaldt vann. Sett deigen til hvile kjølig i en time. Når den har hvilt, presser (eller kjevler på benken først, om du foretrekker det) du deigen ut i en paiform på +/- 25 cm i diameter. Prikk i bunnen med en gaffel og forstek bunnen i 10-15 min (til den begynner så vidt å få farge) på 200 grader. Ta ut paiskallet til avkjøling, mens du gjør klar fyllet.
Stek to store kyllingfileter i smør til de er nesten gjennomstekt og legg dem til side. Fres 1 rødløk i ringer til den blir blank og myk og tilsett et fedd knust hvitløk og 100 g spinat. Stek alt sammen til spinaten faller sammen. Ha kylling og spinat/løk i paibunnen og strø over en god neve soltørket tomat i biter og 1 fetaost delt i terninger. Hell over eggestand av 4 egg, 3 dl melk, salt, pepper og hakkede friske urter som du har (f.eks. persille/gressløk/basilikum), og stek i ca. 40 minutter på 200 grader, til fyllet har stivnet.
Serveres med en enkel salat, vi synes crispisalat med søte småtomater og en vinaigrette er veldig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar