Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (923) Hverdag (501) interiør (119) jakt (242) Jul (301) Krokskogen (240) mat (452) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (233) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

onsdag 11. september 2024

Morgenlufting

 

Morgenstemning

 


Jobbluksus

 

…når en medarbeider har tatt med kake fra barnebarnets bursdag dagen før. Heldige meg

Saueren

 

Runde to med aversjonsdressur etter Runde en i juni. Laika gikk inn i innhengningen og løp rett ut igjen da sauene møtte opp. Så flink jente! -hun fikk masse skryt an instruktørene. Å ta et-par runder med aversjonsdressur er lurt for å prøve å gjøre det du kan for å forhindre jaging av sau! 




Jobbfrokost

 


Mandagsmoro

 

Koselig damekveld på mandag. Alle hadde med litt hver. God stemning. Første inneselskap for høsten, det var for friskt ute nå. 

Vakthunder hadde vi også 



Reinsjakt 2024, helg 2

 

To dager medstraje motsetninger! Etter ukevis med sønnavind snudde vinden og dyrene raste nordover på lørdag Med utgangspunkt i Søvollen kom jeg tett på masse rein! 
Flokkene jeg kom tett på bestod av mindre rein, men jeg snek innpå fire storbukker som lå midt på ei stor myr og kom nesten i mål, men så kom gufset i nakken og da forsvant jo de fire store som dugg for solen. 
På slutten av dagen kjørte jeg over till nokiakrysset for å speide litt, og på vei tilbake kunne jeg observere masse rein spredt ut over Misterfløyet som gikk rundt og beitet i fred og ro, klokka hadde passert åtte, så da var det våpenhvile. 
Siden så mye rein hadde Rast gårde nordover på lørdag, tok jeg sats og kjørte helt nord i terrenget på Betet, for å være klar der på søndag. Jeg hadde området alene og ventet og ventet, men det kom ikke noe. Meldingene tikket inn om at reinen hadde bremset før Spekedalsveien og folk så mye rein i området Nekmyrene-Gråhøgda. Da klokka nærmet seg to, bestemte jeg meg for å
Gå ned fra Betet og kjøre sørover. Typisk nok så hadde det vært «masseflukt» fra området rundt Spekedalsveien innen jeg kom dit, da hadde dyrene satt fart nord. Flere jegere hadde dratt til Betet. men jeg så ingen grunn for å stresse nordover igjen da, men tok sen lunsj med kikkerten ved gråhøgda i fall noen slengere skulle dukke opp. Det gjorde de ikke. På vei ut kom det melding om to fall på Betet… de dukket jo opp der til slutt. 
Avslutningen av dagen ble en aldri så liten fotoshoot til et jegerportrett. 

Soloppgang gir et fint lys

Fostringsflokk  på morgenkvisten 



Flokken har passert

Flokk på søvollen. De fire bukkene kastet seg med denne flokken. Gutta er lure og lar seg omringe for å være trygge selv

Vått ja! Stien går tvers gjennom pytten 

Nok en liten flokk, bare smådyr

Dagens siste flokk over Søvollen føtn

Vakker kveldshimmel

Ny dag nye muligheter


Elgpiggen

Godt i sola




Neka

Blir spennende å se om dette kommer på trykk 

søndag 8. september 2024

Bahamas - Nassau

Det ble en dag med urban walking i hovedstaden. Spaserte over broa til New Providence øya og byen Nassau. Her var det mye forfall, fint i det mest sentrale av sentrum, og langs noen av de flotte eiendommene ved sjøen, men ellers mye forfall og bygninger som ikke var i bruk. 

Her er bystranda på vestsiden, Montagu Beach


Og Montagu fort - et av tre hovedforsvarsverker fra 17-18 hundretallet.

Måtte innom for vann, Voss vann i butikken her nede.

En flåte med konkylier. Disse skal nok selges av de lokale turistbutikkene

Broa over til Paradise Island

51 år siden uavhengigheten fra Storbritannia. Det er fremdels en del av commonwealth da.

Her er en vei opp til øyas høyeste punkt, queen´s staircase

Og på toppen fortet, fort Fincastle

Tilbake mot Paradise island



Bahamas - paradise island

Jeg gjør meg lit kjent i nærområdet. Bahamas er bare en knapp time med fly fra Miami. Det er neppe et sted vi besøker med hunder så da tenkte jeg å utforske det litt før resten av gjengen kommer.

Paradise Island er en liten øy utenfor hovedstaden Nassau, her er det resort som Atlantis og Warwick, jeg bodde på Warwick. Det var lavsesong så mye ledig plass på resorten, selv om det var labor day weekend. 

Jeg fant meg en strand, måtte gå 2 km men det er det få som gidder her så da hadde jeg stranda helt for meg selv. Skikkelig flått, 30 graders vann og perfekt sandstrand. 


Her er Atlantis, med brygge for yachter på hundre meter og mer.





Vasser på vei bortover stranda (public beach som heter Cabbage Beach - de fleste strendene hørte til resortene og private områder).

2 km nedover var jeg helt alene i en bukt på 1 km.

Fin utsikt i alle retninger. En golfbane på oversiden, men så bare 2 golfere.

Warwik resort - lite press på fasilitetene



Tur langs Cabbage Beach