Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

tirsdag 29. mars 2016

Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe, noe vi mange ganger har sagt at vi må prøve, men først i dag skjedde det. Dette er en veldig enkelt oppskrift og maten er klar på 15-20 minutter. Og aller viktigst: det smaker veldig godt!

Smelt 2 ss smør i en kjele og putt oppi 4 skivede sjalottløk og la det surre til løken er myk. Hell i 5 dl kraft av storfe, 1 dl hvitvin og 2 dl fløte, la dette putre i 10 minutter. Tilsett ca 300 g erter (vi kjøpte en pose med 350 g erter og brukte hele denne), saften av 1/2 lime, 1/2 ts salt og 1/2 ts hvitt pepper og kok dette til ertene er møre (og ikke for lenge, da mister ertene fargen). Kjør suppen i en blender og server med rømme og sprøstekt bacon. Vi fikk 5 små skåler suppe av denne oppskriften, akkurat passe til middag her i gården!

Suppe servert i papp i anledning vannmangelen på Elgseter



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar