Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (202) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

søndag 19. mai 2019

Asparges med Hollandaise


Det er viktig å benytte seg av sesongens råvarer! På våren er asparges en sikker vinner, så det spiser vi nesten daglig nå. En dag denne uken, gikk vi til og med for asparges som hovedingrediens til middag: hvite asparges til forrett, grønne til hovedrett, hollandaise var nydelig følge til både for- og hovedrett, under kommer oppskriften på Elgseterhollandaise.

Annet som vi synes smaker godt til asparges er parmesan, ridderost, spekeskinke eller rett og slett en blanding av olivenolje og sitron. Og så må det være salt nok. Vanligvis sjokkoker vi dem i inntil 2 minutter i godt saltet vann, men å grille dem er også godt.

Oppskrift på hollandaise:
Smelt 150 g smør over svak varme til det skiller seg i fett og hvitt melkestoff. Skum av fettet og hold det varmt, ca 60 grader. Bland 0,5 dl vann, 0,5 dl hvitvinseddik, 3 ss finhakket sjalottløk og pepper i en liten kasserolle og kok det inn til 0,5 dl. Hell det over i en glass- eller stålbolle.
Sett bollen over en kjele med kokende vann, ha i 3 eggeplommer og pisk kraftig til det tykner. Ta kjelen av platen og spe forsiktig med det varme fettet under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert.
Når alt fettet er spedd inn og du har fått en tykk saus, smaker du til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft (gjerne fra eget sitrontre). Så er det bare å servere! Farlig godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar