Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (395) interiør (105) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (214) mat (402) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

fredag 26. februar 2021

Mårfelle

 

Som et lite hytteprosjekt har jeg gått til anskaffelse av felle, startet med Mårfelle. Spennende å prøve noe nytt, og Ångardsvatnet et lite prosjekt på gang. Har kjøpt en felle i første omgang, men etter å ha prøvd, vil det investeres i flere før neste sesong. 

Har gått for Syningfella, den er enkel å håndtere og human i avlivingen. Ser at andre feller anses for å være enda mer effektive i forhold til å få dyr i seg, men for meg er det (på dette nivået i alle fall) viktigst at det er enkelt å håndtere og med minst mulig sjanse for skader. 

Jeg har kjøpt jaktkort for smårovvilt i Ringebu gjennom Inatur og på det kan en jakte blant annet både mår, mink, kråke og rev. Kortet koster 1,-, så det er ikke prisen det står på. (Lisensfelling av store rovdyr koster også det samme, har det også). Fella skal merkes med navn, adresse og telefonnummer og må kontrolleres minimum hver 7. dag. 

Dette er en aktivitet jeg ser mange har som prosjekt sammen med barna dine, der de har sin egen felle og de tar fellesjekk som tur med bålfyring og kos underveis. 

Tråkke seg frem til et passelig sted å henge opp fella. Fant spor i nærheten


Løypa


Har testet fella med denne pappbiten, den slo den... 


Klar! Fant ei gammel pølse i fryseren som fikk følge av litt honning. 

Litt åpent, på den ene siden så jeg kan inspisere fella uten å gå helt bort. Samtidig som den har tett gammelskog inntil seg på den andre siden, så det ikke står for åpent. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar