Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (203) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

mandag 24. januar 2022

Samesuppe

 


Det er ikke så urovekkende som navnet kan tilsi, men dette er en suppe servert av samer til mamma da hun var på kurs i nord om samisk kultur og historie. 

Ingredienser:

1 stor løk, 4 fedd hvitløk, 1 boks kremfløte, 1 stor paprika, 1 boks kræsja tomater, 1 ss tomatpure, 1 dl sweet chilisaus, 2 dl hvitvin, 4 dl fiskekraft, 4 ss hakket persille, ca. 1 kg. fisk (vi pleier å blande fileter av laks og torsk) og skalldyr (reker, krabbe e.l.), 1 dl. EVOO, litt salt, sukker og estragon. 


Fremgangsmåte:

Forbered deg: kok opp fisken i vann med litt salt, det er dette vannet du skal bruke som fiskekraft. Rens reker og sett dem kjølig sammen med fisken til suppen er nesten ferdig. 

Så: Stek hakket løk og hvitløk i olivenolje i 2-3 minutter. Tilsett tomatpure, stek videre i 2-3 minutter. Ha i tomater, hvitvin, løk og fiskekraft. Tilsett sweet chillisaus og la det hele koke inn til passe konsistens. Om du har tid, la det trekke lengst mulig på svak varme. Smak til med salt, sukker og estragon. Ha i fiskestykkene, og la det trekke i noen minutter. Tilsett paprika i strimler og skalldyr. 

Dryss over hakket persille og server med godt brød med smør. Det blir ikke særlig bedre enn dette!


Tips: mengde fisk/skalldyr justerer du selv. Vi liker at det er mye "fyll i suppen".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar