Etiketter

butikktips (50) Elgseter (286) Ferie (110) hund (753) Hverdag (395) interiør (105) jakt (189) Jul (246) Krokskogen (214) mat (402) Matauk (57) new York (145) oppskrift (169) Reise (198) restauranttips (121) Salat (12) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (11) vinterpalasset (243)

onsdag 13. april 2022

Fylte horn

 

Fylte horn er aldri feil! Disse her er skikkelig luftige og gode, og anbefales på det varmeste! Denne porsjonen gir 16 horn. 

Bland 1 kg hvetemel, 1 pose tørrgjær , 2 ss sukker og 1 ts salt i en bolle. Smelt 65 g smør og bland det med 2,5 dl melk og 3 dl vann og temperer dette til 37 grader. Elt melblanding og melkeblanding sammen, og la deigen heve i en time (dobbel størrelse).

Del deigen i to, og kjevle hver del ut i sirkler. Del hver av disse i 8. Ha på 2 skiver jarlsberg (eller annen foretrukket hvitost), 0,5 skive ridderost (kan sløyfes) og 0,5 skive kokt skinke (kan gjerne erstattes av stekte baconbiter) på hver trekant og krydre gjerne med litt Aromat. Rull hornene sammen (start på den bredeste enden) og legg dem på stekebrett (pass på å få spisse under nær de skal stekes).

 Etterhev hornene i 15-20 minutter og stek dem på 200 grader i 15-20 minutter.

Så er det bare å spise. Er du heldig, blir det noen igjen til matpakken dagen derpå, men det kan vi ikke garantere, da de smaker så godt som nystekte at de fleste vil orke mye mer enn de hadde trodd. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar