Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (887) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 30. januar 2024

Digg hverdagskylling

 


Veldig enkelt og veldig hodt! Sausen blir litt salt (når du smaker på den alene, men sammen med kylling, ris og salat, balanseres det godt til sammen. Vi lagde den med to fileter, siden vi var to som skulle ha middag, men det går fint å bruke tre fileter til samme mengde saus også. 

Sett på ris som tilbehør til det antallet mennesker som skal spise middag. 

Ta 2-3 kyllingfileter og kutt disse i rause terninger. Stekes lett i panne med litt olje, salt, pepper og grillkrydder til kjøttet blir gyllent. Da legger du det i en smurt ildfast form, heller kraften fra pannen over og la det ferdigsteke i ovn på 180 grader mens du lager sausen (maks 20 min). 

I stekepannen tar du så 3 ss smør, 3 ss brunt sukker, 3 ss soyasaus og 2 fedd hvitløk som er revet og en liten bit fersk ingefær. La dette smelte sammen, og når kyllingen er ferdig heller du kraften fra den ildfaste formen over i sausen. Jevne ut sausen med 1ts maizena som du blander ut i 1,5 ss kaldt vann og har oppi sausen. Tilsett en skvis sireun og la det putre lett sammen så det tykner litt. 

Hall sausen over kjøttet og kos deg med middagen! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar