Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (878) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 28. januar 2018

Gunnars tennisvafler



Gunnar sin første jobb var å sitte vakt i tennishallen på Lillehammer. En av oppgavene der var å selge vafler, Tennisvafler. Tennisvafler er fortsatt noe av det beste Gunnar vet, og han lager det rett som det er. Vi bruker som oftest det belgiske vaffeljernet vårt, men de kan selvsagt lages i "vanlig" størrelse også.

Ha 500 g sukker, 1kg siktet hvetemel, 1 l kefir, 1 l melk, 2 egg, 2 ss vaniljesukker, 0,25 ts salt i en bolle og rør sammen (Gunnar kjører igang kjøkkenmaskinen). Smelt 500 g smør og bland inn med resten.
Så er det bare å smøre vaffeljernet og komme igang med stekingen. Porsjonen er, som man skjønner ved å lese mengdene, beregnet på storhusholdning, ca 40-50 plater i vanlig jern. Her i gården løses det slik at vi steker det vi trenger, før resten av røren helles på tomme brusflasker som legges i fryseren, så er det bare å tine opp neste gang vi trenger noen plater.

Serveres med rømme og syltetøy og en god kopp te!


1 kommentar: