Etiketter

butikktips (49) Elgseter (248) Ferie (107) hund (736) Hverdag (362) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (189) mat (333) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (107) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

torsdag 3. mai 2018

Sommerruller, vietnamesiske vårruller, ferske vårruller...


....kjært barn har mange navn. Og kjært er det definitivt! Her får du rask og enkel, sunn og attpåtil god middagsmat som de aller aller fleste liker!

Forberedelser (holder til oss to tobeinte på Elgseter): Lag marinade av soyasaus, hvitløk, chilli, sesamolje og lime og putt 1 pose ferske scampi (scampi kan erstatten med to kyllingfileter i strimler) oppi den.
Kutt 1/2 agurk, 1 mango og 3 vårløk i strimler. Finhakk 1 potte koriander (og gjerne også thaibasilikum, om du får tak i det) og hakk opp to never peanøtter.
Fres scampiene raskt i en varm panne og kok 1/4 pk glassnudler.

Sett frem en stor bolle vann på bordet sammen medscampi, nudler, grønt, hoisinsaus (eller sweet & sour saus) og en bunke rispapir.

 Når du er klar for å spise, dypper du rispapiret raskt i vann og legger det på tallerkenen din. Så fyller du det med alt det gode du har gjort klart og bretter igjen, akkurat som med en tacolefse. Vi kaller det "asiatisk taco" hjemme hos oss. Da er det bare å kose seg!

koriander, vårløk, lime (det smaker også godt til!), agurk, glassnudler, peanøtter, mango og scampi.

Rispapir

Fyll det opp med alt du liker!

Og brett igjen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar