Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (186) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (211)

mandag 20. mai 2019

17.mai 2019


For en dag! Av den effektive typen!
Særlig stas er det selvsagt år du våkner med denne samme såre halsen, den potte tette nesa og noget forhøyede kroppstemperaturen du la deg med kvelden før... Det hjalp visst ikke å trimme seg i form denne gangen heller... Ja ja, kune heldigvis konstantere at pannacottaen til personalet var slik den skulle, så da var det bare å helle på bringebærsaus og finne frem blåbæra. Håret rulles ogbunaden kommer på. Så må de små og håpefulle så på sine sløyfer så vi får foreviget dagen. Det passet godt å ha ei real snøfonn på plenen å posere på.
Gunnar kjørte meg til jobb: først for å levere pannavotta, så til avdelingen som starter først. Etter å ha ønsket velkommen og hørt elevene fremføre dikt, tale og sang, er det bare å løpe ned bakken til avdeling to. Spole opp på balkongen, så ønsker jeg velkommen også der, før elever taler og leser dikt. Så er det en time i front på toget. Naboene dukket opp langs løypa i år, det var veldig koselig med en klem underveis. Glade folk å se langs hele løypa var det også. Det er fjerde året jeg går runden, og i år kjentes det bare trygt og kjent, det tar noen år å "eie" ruta. Tilbake på skolen kunne vi kose oss med kaffe/te og pannacotta på personalrommet, hyggelig å kunnesette seg litt ned med de sm møtte opp på jobb, det er også veldig trivelig å hilse på familiemedlemmer som følger med. Gunnar kom helt på tampen, men rakk å få i seg siste porsjon pannacotta, før antrekket fikk fyken til fordel for turtøy og kurset ble satt: Vinterpalasset var  målet.
Underveis ble det både burgermiddag og is til hele hopen, godt.
Fint var det å komme innom kirkegården på Atna på denne dagen, graven var pyntet så fint. Jeg fortalte litt fra min dag og vannet litt før vi tok til høydene.
Vel fremme puttet vi drikke og godis i sekken og  gikk løs på slalombakken. Nevnte form gjorde at det gikk ekstra sakte, men opp kom vi. Slikt nydelig vær! Solen skinte og varmet og vi satt bare (uten le) midt oppå fjellet, drakk litt øl, viftet med flagget og telte rein. Lakka og Bamse elsket årets feiring! I nitiden tuslet vi ned igjen, da satt Lakka og jeg en time på verandaen og bare nøt himmelen, fargene og fjellet. Før vi endte opp med spekemat til kvelds. For en dag!

Bedre å rulle seg enn å posere syntes Lakka

Og den ble tømt....

Undergangen, på tur mellom avdelingene

Bunad og grafitti

Utsikten fra balkongen utenfor mitt kontor

Skifte
 
Middag!

Gunnar er godt fornøy, både med mat og dagens antrekk

Is!

Fint på kirkegårdenPå vei oppover slalombakken, med Imsdalsvola i bakgrunnen. Norge i rødt, hvitt og blått

Gutta tar en pust i bakken på toppen av slalombakken

Lakka tar et 17.mai-bad

Min første posering som frelst (les: Hyttebok fra Helvete) på Skjerdingfjellet


Bamse sier hurra hurra for Norge!

Speider til Rendalsølen... Mon tro om vi får svar på søknaden om jaktkort snart?

Happy Lakka

Teller rein

Til sammen var det ca. 40 dyr ved Storkletten

Øl, hver sin smak

Lakka spekulerer på hvordan hun kan komme seg bort dit på en effektiv måte...Lakka speider mot øst

Myggen prøver å suge blod av gåsunger....

På verandaen, Prancer har også kommet til fjells igjen...

Bra kveldsmat


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar