Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (232) restauranttips (129) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

tirsdag 29. oktober 2019

Jakthelg: lørdag


Lørdag bød på frisk temperatur og godt vær å være i bevegelse i. Vi gikk favorittdrevet vårt, fra Langevann til Mjelhovd, og var ikke langt unna kua og kalven som holder til der, men akkurat ikke nok. De endte med å ta turen over Vassfarvegen, og det kunne høres ut som de fikk selskap av en nabohund. Like ved vårt mål, ble det en kalv i los for Halling, så turen frem igjen ble av typen som de firbente verdsetter: å løpe etter elgen.
Så, da ble det en tur til Rud, for å få av frakken da, og da ble det hytta etter det, dagene er korte nå.
Siden solen varmet, slappet vi av litt på verandaen før vi gikk inn, og vi kunne derfra bivåne en stor elg ute på myra (for stor for oss uansett, og langt fra lovlig område). Lakka dro igang lek med Halling, hun verdsetter stort å kunne henge med en artsfrende, det er det ingen tvil om.
Siden jeg hadde bursdag sist, fikk jeg velge middag ,og da ble det rakfisk så klart. Jeg fikk is med fruktcoctail til dessert, og i gave fra mine medjegere: gavekort til hjortejakt i Skottland. Så nå kan det ikke utsettes lenger: det blir bukkejakt til høsten. I tillegg fikk jeg en fin, håndlaget kniv, som blir god å ha med i skogen.

Lakka gleder seg til å løpe fritt etter elg

Det lukter godt Halling ville helst kjøre hjem elgen selv
Klar for å kjøre ned til bygda 

Ser du elgen, omtrent midt i, i myrkanten

Lakka ertet på Halling for litt lek 

Sitter her ute vi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar