Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

fredag 25. oktober 2019

Siste avskjed


Bamse ble gravlagt på Langset. Et sted hvor han trivdes så godt, var omgitt av kjærlighet og mottok enorme mengder kos. Tett oppunder det hvitkledde fjellet omgitt av høst i naturen fikk han sin grav.
Vi kjørte hjemmefra lørdag morgen, Lakka, Erling Kristian, Gunnar og jeg, ut på en utrolig tung tur. Veien frem var vinterstengt, men ikke låst, så vi fikk parkert på vanlig sted. Vi valgte oss et sted, som også mamma hadde vært med på å tenke ut og startet med jobben. Etter to timer var graven klar.
Vi fikk alle tatt et siste farvel med Bamse på tunet, før han fikk sin grav. En seng av einer, skinnet han fikk i gave fra Svalbard, liggeunderlaget mommo hadde strikket til ham. Han fikk hvile hodet på elgputa si som han var så glad i og ble svøpt i  det grå og hvite hjortepleddet vi har tullet rundt oss så mange ganger i TV-sofaen. Oppå graven ligger en hjertestein som Gunnar og Erling Kristian fant da de gjorde graven klar.
Det ble en liten minnestund inne med sodd og ingefærøl, før vi kjørte hjemover igjen (på grunn av fare for væromslag) klokken seks, litt over et døgn etter at Bamse sovnet inn.
En vond dag, som ble så riktig som den kunne bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar