Etiketter

butikktips (58) Elgseter (318) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (232) restauranttips (129) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

lørdag 5. oktober 2019

Dag 4: "kontorarbeid"

Elgjakt er ikke bare å fly rundt i skogen og skyte etter elg. Det er en del oppgaver rundt som også må gjøres. Mandagen gikk hovedsakelig til slikt.
Morgenen tok vi en kikkerunde til Kastet, uten noen store, aktuelle funn. Så en tur til Gol, for å snakke med Mattilsynet, da ble det også en tidlig lunsj på bakeriet og innkjøp av diverse på Biltema. Tilbake på Rud hadde veieren kommet, alle dyrene skal veies inn av kontrollør. Det var faktisk ikke bare bare å få til det, med så mange dyr og så få folk, men vi fikk det til og var meget godt fornøyd med det! 895 kilo ble veid, fordelt på 7 elg og en hjort. Vi selger kjøttet privat i år, for å få minst mulig minus på kjøttet (om vi leverer til mottak taper vi 25,- for hver eneste kilo, det blir ganske mye det. For det vi hadde skutt så langt, hadde det endt på et tap på 22375,-!), så vi selger det ut til kostpris. Det er med andre ord en god deal. Problemet oppstod da vi innså at en av fryserne som jeg har kjøpt brukt (den største så klart) ikke fungerte lenger (ikke særlig god lukt når det kommer varme fra motoren og røyken siger ut...). Så da, måtte vi kjøre helt til Leira da, for å kjøpe stor fryser. Da vi var tilbake og alt var på plass, hadde dagen gått. Så vi dro opp til Kastet igjen, postet ute ved ei stor flate, fyrte bål som vi stekte middagen på og tok kvelden etter det. Det var også en dag med elgjakt.

Helt greit med lunsj inne når det er ruskevær ute

Anbefaler pizza på baker'n på Gol på det varmeste!

Egil kontrollør og jegerne foran alle dyrene som er felt så langt

Dagens spisested: utsikten

Alle har inntatt middagsposisjonen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar