Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (877) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 30. oktober 2019

Jakthelg: søndag


Lakka koser seg bak i jaktmobilen og søndag morgen var intet unntak. Vi kjørte den faste speideturen i grålysningen, og endte opp med å ikke komme oss videre. Vi gikk for post på Gråbein med hund fra begge kanter. Lakka og jeg gikk ut fra "snuplassen", og jeg visste at når vi nærmet oss post, ville vi komme til et område hvor Lakka har hatt mange los (særlig på ku, som vi ofte ikke skal ha...). Og jammen slo hun ikke til igjen. Lakka er råtøff som både finner elg og går for los til tross for voksen alder. Det viste seg å være los på ku og kalv, men jeg ble hengende akkurat litt for langt bak til å få noen sjans. Men Lakka gjorde en utrolig god jobb, og hentet opp igjen losen også. Frosne løv gjorde bevegelse vanskelig for meg. Men, nesten og nesten. Jeg håpet veldig at elgene skulle velge posten som retning, men dessverre dro de heller over til Gol. Men, en veldig god jaktopplevelse for oss.
Alle hundene hadde los denne dagen, og Storm trakk den litt lenger og vi brukte et-par timer etter kvilen på å få fanget han. Redsel for vann bremset ham opp til slutt, og vi kunne dra fulltallige hjem igjen hver til vårt. Storm er litt som Bamse, så jeg kjenner godt på følelsen. Han kan gå langt for å finne elg, men finner den som regel og har en voldsom fart og utholdenhet, så det kan bli noen sene kvelder i påvente å få ham inn.
På vei hjem ordnet vi med dagens kjøttleveranse og kjørte "Bærum rundt" for å levere. Mange fornøyde kjøpere.

Venter på at posten kommer på plass, viktig å følge med på flata imens, kan ikke gå glipp av noe


Fant en fin strikk hos Normal som passet på jakt

Lakka er i gang

Spor etter ku og kalv

Gevær og peiler, viktige verktøy

På vei ut av terrenget igjen

Godt å hvile

Lakka følger spent med på "jakten på Storm"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar