Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 23. februar 2022

Kalasa Dome Camp

 

Hvis du har lyst på en litt annerledes overnatting, kan vi anbefale Kalasa Dome Camp i Rendalen på det varmeste! Dette kan også være en fin stopp på vei mellom Trondheim og Oslo like gjerne som at du tar turen ens ærend. Kalasa Dome Camp åpnet i sommer og drives av en ung dame som har flyttet hjemover igjen til landlige omgivelser. 

Domen ligner på en iglo i fasong,  men er laget i samme materiale som lavvoen vår. 

Domen ligger helt nede ved Lomnessjøen og du får soloppgangen inn frontvinduet og om natten kan du se opp på stjernene gjennom takvinduet. 

Om du skal bo her, trenger du ikke medbringe annet enn toalettsaker og det du skal spise (og det ligger matbutikk like ved der du svinger ned, du får ordnet det meste der). Du kommer til ferdig oppredd seng, fyr i den effektive vedovnen (på vinteren i alle fall), egen utedo tre meter fra veggen, rikelig med ved både inne og ute ved bålpanna, vann i kjøleskapet og kjeler til kaffe og te samt kaffe, te og søtsaker til. To stoler og bord inne og sitteplass ute. 50 meter fra domen finner du et enkelt kjøkken i naustet til fri benyttelse. Ved naustet er det enda en sitteplass ute og bålpanne. Og når du drar, trenger du ikke gjøre annet enn å pakke bagen din. 


Her er det fint å bare koble helt av, ta med lesestoff og noe godt å kose deg med er vårt tips. Men om vinteren kan du leie kanefart eller pilking (med utstyr/bålpanne/stoler) i tillegg om det høres fristende ut. Om sommeren er det ypperlig å bade herfra, men det er også mulig å leie både SUP  og båter på stedet. På høsten, kan du hoppe potet og få med deg ei bøtte økologisk dyrkede poteter hjem om du bor her. 


Vi anbefaler Kalasa Dome Camp videre for det første fordi det er en spennende og litt annerledes overnattingsopplevelse.  Det er snakk om å sette opp en dome til, men den skal være på neste odde, fordi man skal ha opplevelsen av å være litt alene, selv om det er i bygda. Dessuten er dette lett tilgjengelig, og det er jo kjekt i mange tilfeller. Det siste argumentet, er at det er viktig å støtte opp om dem som gjør en innsats for bygda og at småskala er utrolig gøy! 


Du kan booke overnatting her gjennom Airbnb

 Kjempegod seng! Og ullpledd og tykke dyner gjorde seg. (Og husk ullundertøy om du skal sove her på vinteren, selv om det er stort, er det et telt. Med ullundertøy får du en god natts søvn) 

Kjekt å fyre litt i bålpanna og følge med på varmen 

Vi holdt oss foran vedovnen, koselig det

Soloppgangen og en kopp te (kokt på vedovnen)

På turen med hest og slede fikk vi en kurv med kaffe, appelsiner og kjeks

Føllet til hesten som dro sleden fikk være med og løp fritt ved siden av 

«Turist i egen by», Rendalen skal på ingen måte forveksles med Stor Elvdal, men med alderen blir man jo litt rausere og ser litt større på det, så jeg omtaler Rendalen som mitt nærområde til tross for feil dalføre. Vi storkoste oss i alle fall 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar