Etiketter

butikktips (53) Elgseter (306) Ferie (110) hund (773) Hverdag (425) interiør (114) jakt (207) Jul (285) Krokskogen (228) mat (426) Matauk (61) new York (148) oppskrift (187) Reise (211) restauranttips (123) Salat (17) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (254)

onsdag 8. februar 2023

Siciliansk pizza

Siciliansk pizza, pizza sfincione, minner mye om tradisjonell norsk pizza med tjukk bunn, og er veldig godt. Noen kaller det foccacia med topping, og det beskriver den ganske godt. Med tykk og god bunn, er det mettende mat og så er i alle fall denne bunnen utrolig saftig og god også, så det er perfekt matpakkemat senere også. 

Elt 500 g Tippomel, 10 g salt, 2 ts tørrgjær og 3 ss olivenolje i kjøkkenmaskin (med deigkrok) og elt på middels hastighet mens du heller i 3,5 dl romtemperert vann. Eltes i 2-3 minutter, så alt er blandet godt sammen. Skru opp hastigheten og elt til deigen er glatt, ca. 5 minutter, da bør deigen henge fast i bunnen av bollen, men ikke langs sidene. 

Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir, og hell 1,4 dl olivenolje i pannen, dekk alt med olje. Ha deigen i langpannen og snu den, slik at hele overflaten er dekket med olje. Dra deigen ut mot kantene og la den stå i 20 minutter. Dra deigen helt ut, dekk med plastfilm og la bunnen stå til heving i 2 timer.

Bruk ønsket saus (anbefaler rød på denne) og kjøtt/grønnsaker/urter og mozarella og stek på 180 grader  i ca 30 minutter (siden den er tykk trenger den lenger tid i ovnen for å bli gjennomstekt)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar