Elt 500 g Tippomel, 10 g salt, 2 ts tørrgjær og 3 ss olivenolje i kjøkkenmaskin (med deigkrok) og elt på middels hastighet mens du heller i 3,5 dl romtemperert vann. Eltes i 2-3 minutter, så alt er blandet godt sammen. Skru opp hastigheten og elt til deigen er glatt, ca. 5 minutter, da bør deigen henge fast i bunnen av bollen, men ikke langs sidene.
Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir, og hell 1,4 dl olivenolje i pannen, dekk alt med olje. Ha deigen i langpannen og snu den, slik at hele overflaten er dekket med olje. Dra deigen ut mot kantene og la den stå i 20 minutter. Dra deigen helt ut, dekk med plastfilm og la bunnen stå til heving i 2 timer.
Bruk ønsket saus (anbefaler rød på denne) og kjøtt/grønnsaker/urter og mozarella og stek på 180 grader i ca 30 minutter (siden den er tykk trenger den lenger tid i ovnen for å bli gjennomstekt)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar