Etiketter

butikktips (59) Elgseter (318) Ferie (120) hund (935) Hverdag (517) interiør (121) jakt (250) Jul (303) Krokskogen (242) mat (455) Matauk (62) new York (155) oppskrift (203) Reise (236) restauranttips (130) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (264)

lørdag 11. februar 2023

Samefolkets dag ‘23

 

Ble markert på mange vis på skolen! Jeg var så heldig å bli invitert inn på et trinn for å vise litt utstyr og snakket litt om rein. Jeg bestemte meg da for å ta med en liten smakebit med Bidos til elevene også. Bidos lages i like mange varianter som andre lokale matspesialiteter. Vi gikk gor en enkel sort, med  kjøtt og potet. 

Ha 1,5 liter buljong og 500 g skavet reinskjøtt i en kjele. Tilsett 3 ss hvetemel (jeg erstattet det med jevner, mtp eventuelle glutenallergikere) og rør til det begynner å koke. Tilsett 2 ss skinkeost la det koke i 35 minutter mens du rører innimellom. 
Tilsett 3 poteter som du har kuttet i terninger og la alt røre i 35 minutter til. 
Velbekomme! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar