Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 19. november 2023

Jakthundutstillungen på Tretten

Så var det tid for hundeutstilling igjen. Det er mange år siden sist, så det kriblet veldig i magen… Ikke har jeg funnet noen ringtrening i området heller, så det har bare blitt litt her hjemme alene på plenen i tillegg til at vi fikk øvd litt på kontakt og kommandoer i ring på valpekurset. Så da blir det å komme igang tidlig for å øve og prøve. 

Laika var veldig flink, stod pent, lot seg håndtere og travet pent sammen med gruppen, hun ble litt apekatt da vi skulle ta runden på egenhånd, beskrevet som ungdommelige bevegelser i kritikken. Det ble en god opplevelse for oss begge, så nå er vi klare for å melde på i Kongsvinger om to uker. 

Vi ble stående sammen med to andre tispevalper og deres eiere, og hadde ei veldig trivelig stund i ridehallen på Stav. Laika, Tinka og Otira lekte, herjet (bjeffet litt) og koste seg sånn sammen. 

Og for de som synes utstilling høres fjåsete ut, så vil jeg avkrefte det. Med brukshunder handler det veldig mye om helse som bedømmes gjennom bevegelser, bygning og tenner i tillegg til gemytt som bedømmes gjennom møtet med dommeren i tillegg til atferd i ringen sammen med andre hunder.  Helse og atferd er viktig når en skal avle på hunder, i tillegg er det jo viktig at man beholder det ytre rasepreget også så klart. 

 

Hun stod så flott! 

Hun ble blant de plasserte og fikk HP (hederspremie), som betyr at hun er en lovende representant for raden 


Alle fikk en prøveprosjekt med mat, Laika likte knitringen fra posen 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar