Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (891) Hverdag (485) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (228) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 14. november 2023

Søndag 12.11.23



Siste elgjaktdag 2023… Vemodig som fy! 

Vi hadde en plan om å starte der vi avsluttet lørdag, men etter å ha observert ei ku i området på morgenrunden, ble det avblåst. Å risikere at han dro etter enslig ku, kunne firt endt med tur til fjells, og det fristet ikke av noen som helst grunn. 

Så vi skulle starte på samme sted som dagen før, men på vei opp, oppdaget vi et helt fersk spor etter elg som hadde krysset vei mindre enn en time etter sist vi hadde kjørt der, så da slapp vi på sporet. Elgen var nok var på at vi var ute etter den, så den snek seg med nød og neppe unna både en og to ganger. Men spennende var det!  Det dro til slutt godt inn på naboen, og heldigvis hadde jeg snille folk som dro på og klarte akkurat å innhente han før det hadde vært veldig langt til neste mulighet for kontakt. 

Det blå bål på pynten ved Kastet før vi ryddet ut av slakteplassen og dro hvert til vårt. Alt for lenge til neste gang, men en fin høst har det vært!

Til tross for en trå start, fikk vi det vi skulle ha. Men vi tok ikke erstatningen for den kasserte oksen. 12 dur var kvota, 4 av dem(kuene) hadde vi selv valgt å frede fordi vi vil spare produksjonsdyrene, så lite elg som vi har hatt, Det er vi godt fornøyde med. 

Morgenrunde på speiding etter spor… 

Elg…ku, så klart…

Svipp tok utfordringen på strak labb og gikk rett etter elgen 

Sporene gikk opp og inn

Det ble noen kilometer i motbakke på Svipp i tung snø denne dagen 

Når du får dette på skjermen, begynner du å håpe at du skal komme deg hjem i rimelig tid i dag… men det var ikke så enkelt som man kunne håpe. Svipp var ikke klar for å slippe elgen, men slet med å komme seg etter oppover, så han ble innhentet av en supersterk medjeger som gav alt for å ta han igjen.,, Heldigvis løste det seg, og da var jo Dvipp glad for å ha blitt plukket opp av en god venn 

Så godt å slappe av ved bålet etterpå

Kjekk kar

For en lunsjutsikt! 

Svipp koser seg i midten 

I helgen har vi fått tilbringe tid med lille Storm på 9 uker. Han blir nok en skikkelig tøffing etter hvert, men må er han mest søt. Han likte elgfot godt da, det lover godt! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar