Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

fredag 14. juni 2024

Aversjonsdressur på sau

 


Å se hunden sin forsvinne etter sau innover i skogen, er ingen god følelse og noe man helst vil unngå… I en del jaktterreng stilles det også krav til sauerenhetsbevis for å kunne jakte med løs hund det. Så da må en dra på aversjonsdressur på sau. Det er ikke så mange som tilbyr dette i vårt område, men etter et kjapt søk på internett, dukket Vestsiden JFF opp, og der fikk vi plass på torsdag! 
Det bar avgårde til Hokksund etter jobb, og vi kom rett inn. Laika er ikke redd for sau (hun er jo generelt lite redd), og loset og loset. Da hun fikk støt fikk hun en ristin, krummet ryggen og var stille i 3-5 sekunder, før hun fortsatte… ikke noe skrik, ingen redsel… Men dette var erfarne folk, og etterhvert jaget hun sauene inn i en «gang» som ble lukket i andre enden og så ble sauene sendt i retur mot henne, samtidig som hun ble «løpt ned» fikk hun det siste støtet. Hun måtte selvsagt ha siste ordet, og sendte et boff etter dem etter at de passerte. Men da det ble repetert en gang til, snudde hun ryggen til og luktet på bakken (klassisk stressdempende signal) da sauene kom mot henne igjen. De passerte uten at hun viste interesse for dem. Hun slapp støt og vi kunne dra hjem. Nå skal vi tilbake igjen i august, og håper at hun da fortsatt ikke viser interesse, så får hun sauerenhetsbeviset sitt. 

For ordens skyld vil jeg presisere at hun løper ikke mot sauene for å bite eller skade dem, men hun loser på dem slik hun ville gjort med elgen. 


Klar for sauen (fant litt deilig «hundesjokolade» i gresset også… 

Helt ureddIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar